Foto: TT

Hovets besked: Kungen träffar ministern – efter mötet med Dramaten

.

Kulturminister Amanda Lind (MP) besöker på tisdagen Dramaten – för ett extra möte efter dokumentären om artisten Josefin Nilssons liv. 

Efteråt ska hon träffa kungen, uppger hovet för Svensk damtidning

En man som dömdes för misshandel på Josefin jobbar fortfarande kvar vid nationalscenen Dramaten, och nu vill regeringen ha svar. Enligt TV4 kan det bli tal om sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar sexuella övergrepp.

Statsrådet, kulturminister Amanda Lind, träffar under dagen Dramaten för att diskutera frågan. För att få svar på varför ingenting gjordes, och framförallt ta ett beslut gällande framtida sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar sexuella övergrepp.

”I morgon kommer jag att träffa Dramaten och framöver även våra andra nationalscener. Jag kommer att fortsätta följa vårt förslag som just nu utreds om sanktioner mot arbetsgivare som nonchalerar övergrepp. Jag kommer fortsätta kräva att nationalscenerna synliggör sitt arbete mot sexuella trakasserier”, skrev ministern på Instagram under måndagen.

STOCKHOLM 20190201
Sveriges nya kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP), 38 år, för detta partisekreterare för Miljöpartiet Foto: Jonas Ekströmer / TT

Senare under dagen kommer Lind (MP) att träffa kungen för ett sedan tidigare inplanerat möte.

På en direkt fråga om kungen och kulturministern kommer att diskutera Josefin Nilsson-dokumentären och Dramaten på mötet svarar hovet:

– Det är ju ett förtroendesamtal så vi kan inte gå in på exakt vad de kommer att tala om. Men dagsaktuella händelser är ju alltid på agendan, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Svensk damtidning.

Dela om du är en av de som tycker att sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar sexuella övergrepp ska bli aktuellt.

Foto ovan: TT