Hovets nya ändring – efter kritiken mot kronprinsessan

Coronaviruset påverkar oss alla i samhället och även våra kungligheter.

Efter att prins Daniel och kronprinsessan Victoria besökt sjukvårdsledningen i Region Stockholm fick de båda kritik, något som nu fått hovet att ändra om rutinerna.

Kungen och drottning Silvia sköter sina möten på distans via videosamtal, prins Carl-Philip syntes så sent som igår ha också ett videomöte för att få se det nya fältsjukhuset ”Iva Kronan” i Göteborg.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är dock kvar i Stockholm och genomför fortfarande vissa möten ute på plats, men även de har skurit ner på dessa och sköter även de flesta mötena på distans.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Photo: Erika Gerdemark, The Royal Court, Sweden

Men för drygt en vecka sedan besökte Prins Daniel och kronprinsessan Victoria de den regionala sjukvårdsledningen i Region Stockholm för att visa sitt stöd till alla de som arbetar med att begränsa spridningen av coronaviruset.

Följarnas oro efter upptäckten i bilden

Efter besöket lades en bild upp från besöket upp på kungahusets Instagram, något som fick flera att reagera.

”Jag kan tänka mig att alla tänkbara försiktigheter är tagna, men jag upplever det som lite märkligt att de ens “besökte” en plats och att det ser ut som att de står, i coronatider, lite för nära varandra. I övrigt, hurra för vårt Kronprinsesspar!”, skrev en person.

”Jag tycker kronprinsessparet ska ta en paus från plikterna nu i Coronatider! Var rädda om er Hälsa. Tänk på era barn om inte annat. Hälsan är viktig! Sköt om er fina, rara kungligheter!”, kommenterade en annan person.

STOCKHOLM 20200203 Kronprinsessan Victoria talar under arrangemanget ”Nationella cancerstrategin 10 år – nu tar vi sikte på 2030!”, på Karolinska institutet i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Hovets ändring efter kritiken

Nu meddelar hovet att det kommer göras förändringar efter kritiken mot kronprinsessan.

– Det görs noga avväganden i den nya programplaneringen gällande kronprinsessparet. Att följa myndigheternas rekommendationer är överordnat, säger Margareta Thorgren till Hänt och fortsätter:

– Därför sker de flesta aktiviteter digitalt under kommande vecka.

Vad tycker ni om hovets besked? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.