Hovrätten sänker straffet för mordet på Lotta

Mordet på 41-åriga Lotta Rudholm har uppmärksammats mycket i media under hösten. I oktober dömdes 33-åriga Martin Jonsson till livstids fängelse för att ha slagit ihjäl sin ex-flickvän.

”Mannens samlade våld mot kvinnan innebär att gärningen ska rubriceras som mord”, skrev Solna tingsrätt i ett pressmeddelande efteråt.

Men nu har Hovrätten sänkt straffet till 18 år.

Den 4 juni misshandlades Lotta Rudholm till döds i sin lägenhet av 33-årige Martin Jonsson. Dödsmisshandeln var slutet på ett halvår långt helvete som Martin Jonsson, tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning och dödsmisshandel, utövade mot henne.

– Hon förtjänade det, jag har gjort det och jag står för det jag gjort, sa han till poliserna som grep honom efter att han slagit ihjäl Lotta, enligt Aftonbladet.

Men under rättegångarna har Martin Jonsson hävdat att han inte minns något av misshandeln. 

– Jag vaknar upp och hon ligger sönderslagen framför mig, berättade han i tingsförhöret enligt Expressen.

25 oktober dömdes han till livstids fängelse för mord och bland annat förtal av tingsrätten. Men Martin Jonsson har själv ansett att han bör dömas för grovt vållande till annans död och få ett tidsbestämt straff. Därför överklagade han domen till hovrätten.

Idag medelade Svea hovrätt att Martin Jonsson döms till 18 års fängelse. Det innebär att livstidsstraffet rivs upp.

”Ville verkligen att han skulle få livstid”. Han är farlig”, skriver Lottas syster Camilla Rudholm i ett sms till Expressen.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!