Hund hittades inlåst i stekhet bil i Solna – polisen krossade rutan och läxade upp ägaren

Polisen fick rycka ut till ett köpcentrum i Solna under onsdagen efter att en stackars hund lämnats kvar i en varm bil på parkeringen.

Nu går Polisen ut med en uppmaning till alla djurägare, vilket P4 Stockholm rapporterat om.

Nu under sommaren och inte minst under stekheta dagar är det av yttersta vikt att man aldrig lämnar kvar varken barn eller djur i bilen.

En bil som står ute i värmen når snabbt skyhöga temperaturer och det kan bli riktigt farligt om någon befinner sig där i.

För våra pälsbeklädda husdjur är det särskilt farligt. Exempelvis hundar har inte förmågan att svettas som oss människor, de kan därför snabbt bli lidande om de lämnas kvar i bilen. Även om man ställer sig i skuggan och har fönstret lite neddraget så kan värmen stiga mycket.

Trots farorna så hör man då och då om djurägare som envisas med att utsätta sina djur för riskerna och lidandet…

Polisen krossade ruta

Det var i onsdags som polisen fick ett larm om en hund som satt inlåst i en stekhet bil på en parkering till ett köpcentrum i Solna.

Polisen beslutade sig för att krossa bilrutan. Och när hundägaren till slut kom tillbaka så läxades personen upp av poliserna.

Då får du krossa rutan

Polisen uppmanar allmänheten att gripa in om man själv får syn på en liknande situation.

Om du själv ser ett djur eller ett barn ensamma i en varm bil så ska du först och främst kolla efter bilägaren och undersöka hur de som befinner sig i bilen mår.

Är det en akut situation ska du ringa polisen. Är det verkligen akut så får du krossa bilrutan, men då behöver du stanna kvar på platsen fram tills att polisen är på plats.

Hjälp gärna till att sprida denna artikel så att fler inser riskerna med att lämna något levande i en stekhet bil.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev