Hundägare varnas för nya dödsfällan – här sprids giftiga korvbitar utomhus

Under flera års tid har någon eller placerat ut bullar fyllda med vassa föremål i Malmö.

Nu har en ny stad drabbats av djurplågeri.

De senaste åren har ett stort antal ”hundbullar” hittats i Malmö, det vill säga degknyten och annan mat med vassa föremål i som lagts ut kring hundrastgårdar och i parker.

Vid ett tillfälle i fjol skadades minst tre hundar i Pildammsparken

Nu har ännu en stad i Sverige drabbats av en djurplågare.

I fredags hittades korvar doppade i glykol utanför Lidl i Boden.

Personen som hittade korvarna fattade genast misstanke och tog upp en av dem för att lukta och sätta tungspetsen mot korven.

Korven smakade sött och personen insåg direkt att de var spetsade med något. Det visade sig senare vara glykol, skriver NSD.

För att varna hundägare satte man upp en lapp där det gick att läsa:

”Lidl:s kunder i Boden möttes av denna lapp ”Lämna ej hunden här! Någon har lagt ut korv doppad i glykol kring området”.

Korvbitar med glykol upphittade i Boden
Foto: Facebook

Så vet du om din hund drabbats av glykolförgiftning

Glykol smakar sött och det är därför lätt hänt att hundar slickar i sig glykol om det finns på marken.

Så det gäller att vara uppmärksam. Djur som får i sig glykol kan bli mycket sjuka och till och med dö. Därför är det viktigt att veta vilka symptom man ska leta efter.

Hundar kan uppvisa olika symptom då de varierar beroende på djurets metabolism, skriver Dog News.

Följande symtom och tider stämmer därför inte på alla individer.

30 minuter till 12 timmar efter intag ses: Trötthet, illamående, kräkningar. Påverkan på nervsystemet kan ge vinglighet och kramper. En del hundar dricker och kissar mer. Flackande ögonrörelser (nystagmus) och skakningar framför allt i huvudet.

Efter 12-24 timmar: Samma symtom som under de första 12 timmarna men ofta ses en viss förbättring. Hunden verkar lite piggare. Det beror på att den akuta effekten av giftet avtagit och att de sena effekterna inte haft full effekt ännu.

Efter 24-72 timmar: Njurarna kan nu vara helt utslagna. Kraftigt påverkat allmäntillstånd, upphörd urinproduktion,  kramper, koma, död.