Hunden Alice stals från bilen – hittades i annons på Blocket: ”Såg direkt att det var hon”

Att lämna hunden kvar i bilen när man ska utföra ett snabbt ärende, är det många som har gjort. Men att tro att hunden ska bli stulen under tiden man är inne i en affär, hör nog inte till vanligheten.

Tyvärr var det exakt det som hände Malin Sundling och hennes dotter Felicia för drygt en vecka sedan i Kungens Kurva.

Det var under fredagen den 27 mars som mamma Malin och dottern Felicia åkte till köpcentrumet Kungens Kurva i Stockholm. Ärendet skulle gå snabbt så Chihuahuan Alice fick vänta i bilen.

Men när Malin och Felicia kom tillbaka till bilen var Alice spårlöst försvunnen, något Aftonbladet berättat om tidigare.

– Felicia skrek. Polisen bad mig åka tillbaka där hon blev stulen, ifall de skulle ha lämnat henne. Vi åkte dit men hon fanns inte där, berättade Malin för Aftonbladet.

SNÄLLA DELA!!

Gepostet von Malin Sundling am Dienstag, 31. März 2020

Sedan dess har flera åtgärder vidtagits. Malin polisanmälde händelsen och tog kontakt med media. Programmet Efterlyst delade informationen om Alice och kusinbarnet Sara Lennkvist startade en Facebookgrupp för att hjälpa till med sökandet. Dessutom lovade familjen Sundling att den som hittade Alice skulle få 10 000 kronor i hittelön.

Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter Alice och under onsdagen kom ett resultat, skriver Aftonbladet.

Flera personer hörde av sig till Malin om att en hund som var till salu på blocket var misstänkt lik Alice.

– Jag såg direkt att det var Alice på bilden och ringde till polisen, säger hon till Aftonbladet.

”Låtsades vilja köpa hunden”

Men så enkelt var det inte. Polisen berättade att de inte kunde ingripa så länge det inte var helt säkert att det verkligen var Alice som fanns i annonsen.

Istället fick Malin komma på en annan lösning. Det slutade med att en kollega till Malin ställde upp på att låtsas vilja köpa hunden till sin dotter.

Planen var lysande. Kollegan åkte hem till säljaren och lyckades lura till sig en promenad med Alice. Samtidigt ringde Malin till polisen och berättade att hon sett sin hund.

Polisen kom direkt och under onsdagseftermiddagen kunde Alice, efter nästan två veckor på vift, äntligen få återvända hem igen.

– Hon springer omkring och leker med sitt gosedjur. I kväll ska hon sova med min dotter Felicia igen. De brukar sova med varandra varje natt och har gjort det i nästa sju år, säger Malin till Aftonbladet.

Malin tackar alla som varit med och engagerat sig i sökandet.

– Att se all kärlek och hur starka vi blir tillsammans är fantastiskt. Bitterheten som kom med stölden är borta och jag känner bara glädje över all den godhet som finns där ute, säger hon till Aftonbladet.

Tänk vilken tur att allmänheten hade ögonen öppna och hittade Alice. Så rörande att höra att hon fick återvända hem till sin familj igen.