Hunden Målle blev ihjälbiten av annan hund i kvarteret – men ingen vill ta ansvar: ”Jag bara skrek”

Paulina Lilja rastade sin hund Målle på morgonen när en annan hund i villakvarteret gick till attack och bet ihjäl Målle. 

– Det var en helt fruktansvärd upplevelse, säger Paulina Lilja till Newsner. 

Det var en morgon i mars som Paulina Lilja från Jönköping tog ut hunden Målle, som är en bichon havanais, på morgonpromenad. 

Foto: Privat

”Sedan klipper den vår hund”

Då Målle kan kvarteret efter att ha bott där i många år brukade han gå lös på sin gata. Den här morgonen sprang han över tomtgränsen in i grannens trädgård. 

– Den familjen har någon form av kamphund, och innan jag vet ordet av så hör jag bara hur den skäller. Sedan klipper den vår hund, berättar Paulina för Newsner. 

Grannens hund hade huggit tag i Målle och vägrade släppa. 

– Jag bara stod och skrek, jag visste inte vad jag skulle göra, säger Paulina. 

– En annan granne kom ut och kastade sig över den svarta hunden. Hade hon inte gjort det hade vi inte fått stopp på det. Men Målle var för tilltygad så det gick inte att rädda honom. 

Fick ingen ursäkt

Efter den chockerande upplevelsen trodde Paulina att hon åtminstone skulle få en ursäkt från ägaren, men ingenting hände. 

– Ägarna har inte sagt ett ord. Ingenting har jag hört, och hunden har de kvar. Hur kan man ha en hund som gör något sådant? 

Hon fortsätter: 

– Jag gjorde en polisanmälan men de hänvisade mig till Länsstyrelsen. 

”Djurägare ska ta ansvar”

Men inte heller Länsstyrelsen har sagt någonting om händelsen till Paulina. 

– Jag har inte hört ett ord från Länsstyrelsen. Jag tycker att det är konstigt att en hund kan döda en annan hund i Sverige och ingenting görs efteråt. Allt bara rullar på som vanligt, säger hon till Newsner.

Hon fortsätter: 

– Jag tycker att djurägare överlag ska ta ansvar för sina djurs handlingar. 

OBS: Bilden en är genrebild. Hunden på bilden är inte Målle.