Hunden Svava fick tassarna uppskurna i rastgården – nu vill hennes ägare varna andra: ”Ledsen och förbannad”

Den senaste veckan har krossat glas och korvar preparerade med häftklamrar hittats på hudrastplatser i Malmö.

Hunden Svava är en av de hundar som drabbats av otäcka handlingen och nu vill hennes husse Carl Mikael varna andra.

Det var när Carl Mikael rastade sin siberian husky Svava i en av Malmös hundrastgårdar som den otäcka händelsen inträffade.

Svava lekte och var full av energi som vanligt när hon plötsligt skrek till.

– Hon lekte med sin brorsa så jag trodde att hon hade fastnat med tassen i hans mun eller något, men när jag tittade på tassen blev jag misstänksam, berättar Carl Mikael för Newsner.

Men det skulle visa sig att det inte var på grund av leken med brorsan som tassen skadats.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10157613556902890&set=pcb.10157613557212890

”Blir ledsen och förbannad”

Strax därpå kom nämligen en kvinna och berättade att hennes hund också fått tassarna uppskurna, på exakt samma plats. Och att en väninnas hund också fått tassarna uppskurna hela vägen upp till hälsporren.

– Man blir både ledsen och förbannad alltså. Man har ju hört om det förut men tänker inte att det ska drabba en själv egentligen, säger han.

Carl Mikael delade med sig av händelsen på Facebook för att varna andra.

”Glas i hundrastgården!!!Någon har haft roligt med att strö vassa glasbitar (eller andra vassa föremål) i hundrastgården vid Malmö (Eleda) Stadion (Hundrastgård Stadionparken Västra, som det egentligen heter)! Min egen Svava har fått sin ena tass ordentligt uppskuren och fått sy ihop trampdynan!!En annan hundägare berättade precis att hennes ena hund samt hennes väninnas hund också skurit upp sina tassar där. Den ena enda upp till hälsporren!”, skrev han på Facebook.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10157613556887890&set=pcb.10157613557212890

En annan hundägare berättade för Carl Mikael att liknande händelser skett i andra rastparker i Malmö.

– Hon berättade att man på andra ställen hittat korvbitar med häftklamrar i.

Vill se övervakningskameror

Svava kommer får gå med sko på sig och helst inte sätta ned foten. För att hon själv ska undvika att göra det har man skippat att ge henne smärtstillande, på så sätt kommer hon hålla tassen i luften och på så sätt inte riskera att stygnen går upp.

Carl Mikael tycker det är jobbigt att se henne ha så ont men vet att det är för hennes bästa.

– Hon har varit så duktig. Nu har jag precis tagit bort lite stygn men hon är fortfarande väldigt svullen så får se hur det kommer gå nu Har skickat lite närbilder till veterinären som ska kolla, säger Carl Mikael Bengtsson.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10157613556942890&set=pcb.10157613557212890

Händelsen är anmäld både till polisen och till Malmö stad. och nu hoppas han att de kommer ta den här typen av brott på allvar.

– Jag förstår att polisen inte kan stå och vakta där dygnet runt men jag tycker faktiskt att man skulle kunna sätta upp övervakningskameror på sådana platser. Det händer en hel del där och den som gjort det får ju en kick av det. Om personen inte kan tas fast så kommer det hända fler gånger, säger han till Newsner.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required