De mobiliserar för att stoppa Greta Thunberg – nu sluter klimatförnekare upp

Greta Thunbergs klimatstrejks-rörelse växer sig allt större, något som bekymrar klimatförnekare i olika delar av världen. Nu väljer de att vidta åtgärder. Enligt organisationen DeSmog mobiliserar ett nätverk av akademiker, politiker och lobbyister för att stoppa nettonollmålen. Detta som ett svar på Gretas framgångar enligt Robert Brulle som studerar klimatförnekare.

View this post on Instagram

Sailing into New York.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

I september kommer FN att hålla sitt klimattoppmöte, vilket svenska Greta Thunberg fick ära att tala på förra året.

Inför mötet har en oro och frustration uppstått bland klimatförnekare världen över, som menar att klimatförändringarna är en myt.

Enligt Independent håller dessa klimatförnekare på att mobilisera, och i samband med mötet ska de skicka ut ett brev med titeln ”Det finns inget klimatnödläge”, som undertecknats av 400 personer.

Målet är att stoppa klimatfrämjande insatser

Sociologiprofessorn Robert Brulle, expert på klimatförnekare, säger till DeSmog att klimatförnekarnas kampanj är en åtgärd efter den senaste tidens stora mediala uppmärksamhet världen över kring Greta och hennes rörelse.

– Greta Thunbergs enorma popularitet och inflytande har stor påverkan på medias rapportering av klimatfrågan. Jag misstänker att målet med kampanjen är att stoppa dessa klimatfrämjande insatser.