Hundratals personer festade på svartklubb trots pandemin – stoppades av polis: ”Inte så lämpligt”

I helgen stoppade polisen en fest i Malmö. När festen avblåstes var det mellan 100-150 personer i lokalen, rapporterar Aftonbladet.

Pandemin håller fortfarande ett hårt grepp om världen och Sverige och än så länge syns ingen drastisk nedgång av smittotalen.

Hittills har 367 120 personer bekräftats smittade med coronaviruset och 7993 personer har avlidit på grund av sjukdomen.

Den skenande smittspridningen har fått flera länder att ta till strängare restriktioner och i fredags meddelade regeringen att alkoholförsäljningen på barer och restauranger kommer att förbjudas efter klockan 20.00 från och med den 24 december.

Dessutom begränsas antalet restaurangbesökare till max fyra personer. även på gym, köpcentrum och butiker kommer besöksantalet att begränsas.

Under presskonferensen meddelades även att munskydd kommer rekommenderas i kollektivtrafiken från och med den 7 januari.

100-tal festade på Svartklubb

Men trots det kritiska läget i Sverige arrangerades i helgen en Svartklubb i en kontorslokal i Malmö.

Enligt polisen deltog mellan 100 och 150 personer på festen.

– Två personer misstänktes direkt för brott mot ordningslagen eftersom de anordnat en offentlig tillställning utan tillstånd med inträdesavgifter och alkoholförsäljning, säger Sara Andersson på polisregion Syd.

Foto: Shutterstock/ TT

När polisen slog till och stängde festen vid 02-tiden blev det inledningsvis stökigt när deltagarna inte vill gå därifrån. Då tillkallades fler polispatruller till platsen och med hjälp av hundar kunde ett 100-tal festdeltagare motas bort från området, skriver Sydsvenskan.

”Det är inte så lämpligt i coronatider att ha fest för 150 personer i en mindre kontorslokal”, säger en polis på platsen till Sydsvenskans reporter.

Men enligt Sara Andersson på polisregion Syd upplöstes inte festen på grund av coronarestriktionerna.

– Det är såklart ännu viktigare att inte ha en tillställning nu, men oavsett om det är pandemi eller ej får man inte anordna sådana här evenemang utan tillstånd.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);