Hurra! Lars Lerin vinner fint pris – utses till ”Årets eldsjäl”

Den folkkäre konstnären Lars Lerin gjorde stor succé med SVT-programmet Lerins Lärlingar.

Nu har han vunnit ett fint pris för programmet.

Under torsdagen hölls Visa Vägen-galan i Örebro, en gala som uppmärksammar de som verkar för personer med funktionsnedsättning. En som prisades under galan var alltså den folkkäre konstnären, och älskade tv-personligheten, Lars Lerin.

Lerin fick ta emot pris som ”Årets eldsjäl” i regionen Dalkarlstad som innefattar Värmland, Örebro, Dalsland och Dalarna.

Detta för tv-programmet Lerins Lärlingar, där Lerin leder en konstklass för killar och tjejer med olika typer av funktionshinder. I programmet, som fått enormt genomslag, lyfts människor från utanförskap och osynlighet till en plats i rampljuset.

lars lerin, lerins lärlingar
Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Får ut så mycket”

Själv hyllade Lars Lerin i första hand sina lärlingar.

– Jag har ju inte gjort så mycket mer än varit med i de här programmen, men framför allt tycker jag att jag själv får ut så mycket av mötet med lärlingarna. De är så glada och positiva, säger Lars Lerin till Visa Vägen-galan och fortsätter:

– Och så kan de sätta ord på mycket som handlar om själva livet och hur de förhåller sig till världen. Det är nästan så jag tycker att politikerna borde lyssna på dem och ta efter deras sätt uttrycka sig, fortsätter han.

lars lerin, junior
Foto Jonas Ekströmer / TT

Nominerade till Kristallen

Det är inte första gången Lerins Lärlingar hamnar i rampljuset. Under Kristallen-galan 2019 var Lars Lerin och maken Junior nominerade till ”Årets tv-personlighet”.

I en intervju med Newsner, i samband med galan, talade Lars Lerin om programmets framtid – och avslöjade att det mycket väl kan bli en fortsättning.

– Det är väl inte riktigt bestämt än men det lutar väl kanske åt det hållet, sa Lerin och fortsatte:

– Vi tycker det är ju väldigt roligt att göra de här programmen så det är ju möjligen att det blir någonting.

DELA om du också tycker att Lars Lerin förtjänade att vinna pris som Årets eldsjäl!