Hurra! Nu blir det ännu mer Leif GW Persson i tv-rutan – här är nya planen

Han har fyllt 72 år. 

Men än har Leif GW Persson inga planer på att trappa ner. 

Tvärtom – nu står det klart att det blir ännu mer av författaren och kriminologen i tv-rutan i vår. 

Foto: Youtube

Leif GW Persson fick hederspriset vid Kristallengalan häromveckan – och är en av våra mest folkkära tv-profiler. Den 72-årige professorn i kriminologi är expert i SVT:s långkörare ”Veckans brott” och har sedan en tid tillbaka också egna serien ”GW:s mord” i TV4.

Nu står det klart att den senare får en ny säsong, den tredje till antalet. Tv-serien hade premiär i våras – och de nya avsnitten kommer att visas i rutan våren 2018. Under hösten rullar den andra säsongen i TV4.

– Med tanke på mitt intresse för frågan är det en stor glädje att få berätta om dem för andra människor som är intresserade av den här typen av gräsigheter, säger Leif GW Persson i en kommentar, skriver Dagens media.

– Jag har läst handlingar, förundersökningar och domar, i de fall det finns domar, i närmare 1000 svenska mord och många av dem ligger långt tillbaka i tiden. Så länge tittarna vill se, och ta del av det jag kan, kommer jag fortsätta berätta, säger han.

TV4 är nöjda över att kunna producera en till säsong av ”GW:s mord”. 

– Vi är väldigt stolta över berättandet i GW:s mord och mottagandet från tittarna, och det är glädjande att det nu blir fortsatt skarpa analyser från Leif GW Persson kring en rad av våra mest uppmärksammade, såväl som mindre kända, mordfall, säger David Lillemägi som är exekutiv producent för programmet. 

Dela vidare om du också vill se mer av GW i tv-rutan!

Publicerad av Newsner