Hyllningarna till Olle Ljungström: ”En fantastisk människa”.

Den folkkära musikern och konstnären Olle Ljungström har gått bort. Han blev 54 år gammal. Nu strömmar hyllningarna in till en musiker och människa som berörde alla. – Det är en ikon som har dött, säger Pugh Rogefeldt till Expressen.

Det var efter sin medverkan TV4:s ”Så mycket bättre” 2012 som Olle Ljungström verkligen gick i det svenska folkets hjärtan, men den folkkära artisten började sin musikkarriär redan som 18-åring i bandet Reeperbahn.

På 90-talet satsade han på en karriär som soloartist och belönades med en Rockbjörn ”Årets manliga artist” 1995. Olle Ljungström 2002 har genom åren brottats med mentala problem, droger och sjukdomar. Enligt Expressen är omständigheterna kring dödsfallet ännu oklara.

Beskedet har mötts av stor sorg och hyllningarna till musikern som alltid berörde på sitt eget unika sätt har strömmat in.
– Det är en ikon som har dött. Men han lever kvar i minnet hos mig, och det tror jag att han kommer att göra hos många andra också, säger Pugh Rogefeldt till Expressen.

Pugh lärde känna Olle då de båda medverkade i ”Så mycket bättre” 2012. En annan som gjorde det var Darin Zanyar. På Instagram hyllar han Olle.

”Det var en ära att få lära känna dig och upptäcka vilket låtskrivargeni och fantastisk människa du var. Saknaden kommer vara stor. Vila i frid Olle”

Miss Li lärde också hon känna Olle under inspelningarna av ”Så mycket bättre” – och de två kom varandra mycket nära. På Instagram skriver hon att Olle var den mest briljanta person hon någonsin har lärt känna.

”Jag har aldrig träffat nån så intelligent och brilliant person som Olle! Han var som en magnet som man drogs in mot och inte kunde få nog av!
 Efter Så Mycket Bättre pratade vi ofta långa samtal i telefonen. Livet och döden. Sista tiden var han dock väldigt krasslig och vi hade tyvärr ingen kontakt sista åren! Men jag har saknat att höra hans röst och fullkomligt intelligenta inlägg om allting! När han sa nånting så tänkte jag alltid ”varför kom inte jag på det där”. Så var han. Helt orginell. Det finns ingen som kommer kunna ta hans plats i svensk musikhistoria. Eller i våra hjärtan”

Hyllningarna och värmen har också kommit från journalister och personer utanför musikbranschen. Personer som berörts så starkt av Olles musik. TV4:s Jenny Strömstedt skriver:

”Men så sorgligt. Tack Olle Ljungström för all musik. Du sjöng om min generation och dess vida jeans, ironi och flätor. Vissa saker borde gömmas i snö men dig kommer jag aldrig glömma”

Vila i frid, Olle Ljungström. Och tack för musiken. Vi glömmer dig aldrig.