Hon får hela Sverige att bära orange för att uppmärksamma sjukdomen MS.

Förra året startade Bibbi Nymark Facebookeventet Bär Något Orange på World MS Day efter att hennes dotter Malin Nymark, 21, drabbats av sjukdomen MS. Då var det 1200 som deltog i eventet, i år är det 22 000 personer som deltar, skriver Aftonbladet. I dag vi kan alla hjälpa till att sprida eventets budskap.

För ett och ett halvt år sedan fick Malin Nymark, 21, diagnosen MS. Hon var då nybliven mamma och hade ingen aning om vad det var för sjukdom.
– Jag blev bortdomnad från fötterna upp till bröstet och hade ingen balans. Jag kunde inte riktigt gå med vänsterbenet och inte använda högerarmen. Så jag gick på några undersökningar och de kunde snabbt konstatera att jag hade MS, säger hon till Aftonbladet.

Malins mamma, Bibbi Nymark, skapade då Facebookeventet Bär Något Orange på World MS Day. Hon gjorde det som ett sätt att hantera att hennes dotter hade blivit sjuk och för att öka kunskapen om sjukdomen. Då var det 1200 som deltog i eventet. I år är det 22 000 som deltar.
– Som mamma vill man ta allt elände som drabbar ens barn, säger Bibbi till Aftonbladet.

Foto: Facebook.

visning_malin

Syftet med eventet är att få människor att klä sig i något orange för att uppmärksamma sjukdomen, där orange är den internationella MS-färgen. I dag kan du också vara med och hjälpa till att sprida budskapet.

Foto: Facebook.

1

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.