I dag klockan 14 hålls en tyst minut till minne för offren i Trollhättan.

Torsdag den 22 oktober blev en nattsvart dag för hela Sverige. I dag klockan 14 kommer hundratusentals personer att hedra offren från Trollhättan.

Det tragiska dådet i Trollhättan har berört hela landet. Därför vill många människor visa sitt stöd för de drabbade och hedra offren. Klockan 14 i dag hålls en tyst minut till minne av offren Lavin Eskandar, 20 och eleven Ahmed Hassan, 15, skriver Aftonbladet.

Det var Robin Mashallah, kampanjombudsman i Stockholms läns SSU-distrikt som på Facebook skapade ”Tyst minut i hela Sverige för offren i Trollhättan”. Han skriver: ”En tragedi har drabbat Sverige och alla våra tankar går till offren på Kronan i Trollhättan. Därför borde vi hålla en tyst minut för alla berörda – som de solidariska medmänniskor vi är.”

I skrivande stund är det 263 000 personer som har anmält att de kommer att delta i den tysta minuten.

Senare på eftermiddagen kommer en stödmanifestation för de drabbade och deras anhöriga att hållas i Trollhättan. Den börjar med ett fackeltåg och sedan kan de eller den som vill säga några ord från scenen. Sen kommer man att hålla en tyst minut. Mer än 4000 personer har anmält att det kommer att vara med i stödmanifestationen, uppger Aftonbladet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna