Foto: Shutterstock/Facebook

ICA-handlaren Martin vill hjälpa riskgruppen – kör ut matvarorna i egen bil: ”Väldigt tacksamma”

Här är ICA-handlaren som kör ut varor till riskgrupper – i coronakrisens spår.

– Vår målsättning att vi ska försöka vara så tillgängliga vi bara kan för att hjälpa, skriver handlaren Martin Svahn på mataffärens Facebook-sida.

Riskgrupper uppmanas undvika folksamlingar och kan därmed få svårt att gå i mataffärer i coronakrisens spår.

Därför hjälper nu lokala handlare runtom i landet de riskgrupper som inte kommer ut på samma sätt som tidigare. En av dessa är ICA Torpeden i Sundsvall. Där har ICA-handlaren Martin Svahn beslutat att affären ska köra ut varor till de kunder som befinner sig i riskgrupperna, vilket Sundsvalls Tidning var först att rapportera om.

ICA-affärens drag tycks ha fått mycket positiv respons i samhället.

– Stort tack för all positiv respons vi fått från alla av er, det känns helt fantastiskt! Att detta skapat så stort engagemang ger oss mycket energi och vi är övertygade om att det här kommer att gå hur bra som helst. Vi är också väldigt tacksamma för alla erbjudanden vi fått om att hjälpa till med våra framtida utkörningar, skriver ICA Torpeden i Sundsvall på Facebook.

https://www.facebook.com/icatorpeden/photos/a.195844923785971/2763455800358191/

Newsner var i kontakt med flera stora matkedjor i veckan om extraöppet för riskgrupper i coronakrisens spår.

– I dagsläget finns det ingen central rekommendation om att göra det. ICA-idén bygger på fria handlare i samverkan vilket innebär att handlarna själva bestämmer om de till exempel vill införa öppettider för riskgrupper i sina butiker, säger Gabriella Ohlzon, pressansvarig på ICA Gruppen.

Tycker du att fler butiker borde göra som Martin Svahns ICA-butik? DELA då det här inlägget vidare!