Ungdomar hotas och struntar i regler – nu kräver Ica-handlaren att föräldrar tar ansvar för sina barn

Trängsel, hot och könsord från kunder som inte respekterar restriktioner har gått för långt i Ica-handlaren Robin Granqvists butik. Nu har han fått nog av ungdomar som behandlar hans personal illa. Han vädjar därför till föräldrar att prata med sina barn. 

“Nu räcker det!”, skriver Ica-handlaren. 

Medan Ica-handlaren Robin Granqvist och hans personal jobbar för att undvika smittspridning i butiken vid Stabbetorget i Göteborg får de problem med ungdomar som går in i grupp. 

Trots skyltarna som talar om att det endast får vistas 25 personer i lokalen samtidigt så väljer flera ungdomar, framförallt tonåringar, att gå in i stora gäng. 

Blev kallad könsord

När de blivit tillsagda har de blivit hotfulla och kallat personalen för glåpord, berättar Robin. 

– Vi har även blivit kallade grövre saker av 20-25-åringar. Det har förekommit att någon vill träffa mig utanför butiken där de vill förklara vilken idiot jag är, berättar Robin för Expressen

Han berättar att hans personal blir utskällda av kunder mellan tre och tio gånger i veckan, endast för att de försöker få kunder att respektera åtgärderna som vidtagits i och med pandemin. 

– En av mina anställda tillrättavisade tio killar som kommit in i butiken och blev kallad bitch och för könsord. Personen blev jätteledsen. Då kände jag att nu räcker det. Jag behövde markera på något sätt, berättar Robin för Expressen. 

Vädjar till föräldrar

I hopp om att nå ut till många skrev Robin ett inlägg från Ica-butikens Facebooksida, där han uppmanade föräldrar att prata med sina barn. 

Nu räcker det!😡Detta är inget kul inlägg men jag hoppas vi når ut till några som kan hjälpa oss.De allra flesta utav…

Posted by ICA Nära Stabbetorget on Thursday, April 8, 2021

“Detta är inget kul inlägg men jag hoppas vi når ut till några som kan hjälpa oss.

De allra flesta utav våra kunder är suveräna och förstående dessvärre lyckas vi inte riktigt nå ut till alla ungdomar omkring torget och deras kompisar så nu behöver vi hjälp utav er föräldrar”. 

Foto: Facebook/ICA Nära Stabbetorget

Han fortsätter: 

“Vi behöver därför hjälp av dig som förälder, syskon, lärare eller kanske rentav kompis till ungdomar i 10-16 års åldern att förklara att vi inte gör detta för att jävlas.

Dela gärna inlägget så vi når ut till fler än de som följer oss här.

Tack och ha en fin torsdagskväll”. 

Hjälp gärna till att dela Ica-handlarens uppmaning på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required