Ica Maxi visade porr på tårtskärm – bilderna lämnade kund i chock: ”Trodde jag skulle svimma”

28-årig kvinna skulle köpa en födelsedagstårta till sin man på Ica Maxi i Ängelholm. Men när hon fick syn på vad som visades på skärmen för tårtsortimentet fick hon en chock.

– Jag trodde jag skulle svimma, säger Sofia till Aftonbladet.

Under onsdagskvällen var 28-åriga Sofia, som egentligen heter någonting annat, på Ica Maxi i Ängelholm för att köpa en födelsedagstårta till sin man.

Planen var att hitta en tårta med kladdkaksbotten, men när hon tittade på tavlan över tårtsortimentet på plats, var det långt ifrån tårtor som visades på skärmen.

I stället var det en högljudd porrfilm som spelades upp.

– Jag trodde inte det var sant vad mina ögon skådade, jag blev så chockad, säger hon till Aftonbladet.

Ica Maxi
Foto: Ica Maxi Ängelholm/ Shutterstock

Sofia blev så äcklad av vad hon såg att hon inte kunde handla någon tårta. I stället tog hon upp mobilen och filmade för att ha bevis.

”Fruktansvärt”

Sofia fortsatte sedan handla men innan hon lämnade butiken gick hon tillbaka till skärmen som visade porr. Men då var den avstängd.

– Kan någon ha manipulerat maskinen eller hackat sig in? Jag tycker det är fruktansvärt att det finns pornografi i en matbutik. Det är inte någonting man ska se om man inte själv söker sig till det. Tänk så hade jag haft ett barn med mig?

För Aftonbladet berättar butikschefen Andreas Damréus att man kan se på butikens övervakningsfilm hur två personer går fram och ”mixtrar” med skärmen.

Enligt Andreas Damréus har butiken polisanmält händelsen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.