Icabutiken erbjuder kunderna avfallspåsar istället för plastpåsar – för miljöns skull

Sedan plastens miljöförstöring fick större medial uppmärksamhet har flera butiker i Sverige valt att gå en mer hållbar väg genom att skära ner på användandet.

På Ica Kvantum i Varberg har man tagit det hela ett steg längre, genom att uppmuntra kunderna till att

Victor Andersson ställföreträdande Ica-handlare på Kvantum och Hajen i Varberg, till tidningen Land.

Ica Kvantum i Varberg har inlett ett samarbete med leverantören Vivab för att kunna erbjuda sina kunder matavfallspåsar istället för plastpåsar när de handlar frukt och grönt.

– Det är samma påsar som används till matavfall i hushållen, som vi nu erbjuder kunderna att plocka frukt och grönsaker i. Påsen använder man sedan för matavfallet i hemmet och det är ju så vi marknadsför det, att kunden kan göra två miljösmarta val på samma gång, säger Victor Anderson, ställföreträdande Ica-handlare på Kvantum och Hajen i Varberg.

Ica följer COOPs initiativ

Foto: Facebook/ICA Kvantum Varberg

Idén till de ”miljösmarta” påsarna kom från konkurrenten Coop, då de lagt ut bilder på sociala medier över sitt initiativ.

– Vi har fått positiv kritik, både i butiken och på sociala medier. Fler och fler väljer pappåsarna. Den senaste veckan har det fått mycket medial uppmärksamhet vilket kan göra att ännu fler vill välja påsarna, säger Victor Andersson på Ica Kvantum i Varberg.

Foto: Henrik Montgomery/TT