Ida klippte av sitt långa hår och skänkte det till sjuka barn. Vilken hjälte hon är!

Ida Johansson, 19, har alltid haft långt hår. Men hon kände att hon ville hjälpa till, så hon klippte av det och skänkte det till perukmakare som hjälper sjuka barn. – Det kändes bäst att kunna hjälpa just barn, eftersom det är när man är liten det är extra viktigt att utveckla sitt självförtroende, säger Ida till Kvällsposten.  

Det var för ett år sedan som Ida Johansson från Karlskrona fick idén att låta sitt hår växa ut för att donera det till organisationen Änglahår, de smalar in hår till sjuka barn.
Flera i hennes familj har drabbats av cancer så hon hade länge tänkt på att hon ville hjälpa de som tappar sitt hår på grund av behandlingar.

Ida tar studenten nu på fredag och hade sin studentbal i lördags. Hon hade lovat sin mamma att ha kvar håret under studentbalen. Men i måndags var det dags, håret skulle klippas av. När Ida besökte frisörsalongen var hon lite nervös, hon har alltid haft långt hår. Men hon berättar att det kändes helt rätt att klippa av det.

Frisörsalongen där hon klippte sig la upp bilder på Ida och skrev:
”Ida klippte av sitt 50 cm långa hår och skänkte till tillverkning av barnperuker. Stor förändring för Ida som ger lika fantastiska personliga förändring för någon annan.”

Och det dröjde inte länge innan inlägget började spridas på nätet och det är många som hyllar Idas fina insats.
– Jättemånga har skrivit gulliga saker till mig och varit väldigt positiva. Jag hoppas att jag kanske har inspirerat andra till att göra samma sak nu, säger Ida till Kvälssposten.

Vilken fin hjälte Ida är!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

”Jag hoppas att jag kanske har inspirerat andra till att göra samma sak nu.”

Posted by Expressen on Tuesday, June 9, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.