Idrottstränare var misstänkt för sexbrott mot flicka – höll sig undan polis och går nu fri

Den pedofilmisstänkte idrottstränaren söktes av polisen – men lyckades hålla sig undan. Nu har brottet preskriberats, då för långt tid har passerat.

Mannen går nu fri.

Flickan ska bara ha varit 13 år när hennes tränare ska ha utnyttjat henne sexuellt. Mannen ska ha medgett att de haft samlag, med hävdar senare att det skedde när flickan hade fyllt 15 år, enligt åtalet, skriver Aftonbladet.

Idrottstränaren, som är i 50-årsåldern, blev åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av underårig, grovt sexuellt utnyttjande och grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Men han dök aldrig upp till rättegången, och har sedan dess hållit sig undan. Polisen har spanat efter mannen och sökt efter honom. Utan resultat.

Den 12 juni gick tidsfristen ut och åtalet preskriberades, vilket innebär att för lång tid har passerat efter det misstänkta brottet och åtalet läggs då ned.

Nu går den pedofilmisstänkte idrottstränaren på fri fot.

För den drabbade flickan kommer beskedet som en chock.

– Min klient är i kris, hon är förtvivlad över situationen. Lyckas inte polisen hitta honom så får hon inte saken prövad i domstol och ingen upprättelse, säger flickans advokat och målsägandebiträde, Susanna Cleve till Aftonbladet.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!