Ikea återkallar mörk choklad som kan ge allergisk reaktion.

Sedan det kommit fram att mörka chokladkakor inte redovisat innehåll av mjölk och hasselnötter tillräckligt bra väljer nu Ikea att återkalla CHOKLAD MÖRK 60% och CHOKLAD MÖRK 70% med omedelbar verkan. I ett pressmeddelande meddelar företaget också hur kunder ska bete sig för att få pengarna tillbaka. Läs mer här under!

”IKEA vill informera de kunder som har köpt CHOKLAD MÖRK 60 % och CHOKLAD MÖRK 70 % om att innehåll av mjölk och hasselnötter är otillräckligt redovisat på produkternas förpackningar. Produktsäkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla produkter med samtliga bäst före-datum återkallas härmed. Dessa produkter är dock ofarliga att äta om man inte är allergisk mot mjölk och hasselnötter”, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Möbelföretaget återkallar därför nämnda 100 grams-chokladkakor omedelbart då risken finns att de som är allergiska mot mjölk eller hasselnötter kan drabbas av en allergisk reaktion om de skulle äta chokladkakorna.

De som är allergiska och har råkat köpa nämnda chokladkakor eller på annat sätt är oroliga kan lämna tillbaka produkterna på valfritt Ikea-varuhus för att få pengarna tillbaka.

Såhär ser chokladkakorna ut:

ikeachoklad

Publicerad av Newsner, gilla gärna