Ikeas klassiska köttbullar blir vegetariska: ”En revolution”

Varje år säljer Ikea över en miljard köttbullar, och utan konkurrens har det länge varit varuhusets i särklass mest sålda produkt. Nu får den konkurrens.Inom kort kommer Ikea att presentera den nya vegetariska köttbullen, som ett komplement för vegetarianer.

– Vi måste äta mindre rött kött i framtiden, något annat är inte hållbart, säger Michael La Cour, chef för Ikea Foods till Svenska Dagbladet.

Foto:Pexels

Den klassiska köttbullen på Ikea har varit symbolisk för det svenska varuhuset, och trots att den är omåttligt populär väljer Ikea nu att erbjuda en ”köttbulle” som inte innehåller kött.

Vill minska köttkonsumtionen

Ikea erbjuder i dagsläget grönsaksbullar och kycklingbullar som andra alternativ utöver köttbullen, men till skillnad från dessa ska den nya vegetariska köttbullen likna den klassiska, men vara helt köttfri. Detta för att bidra till minskad köttkonsumtion i världen.

”Som en av världens största restaurangkedjor har Ikea ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan”, säger Ann Holsterm ansvarig för Ikeas restaurangverksamhet i ett pressmeddelande enligt Break it.

Ikeas köttbullar
Foto: Wikimedia Commons

Den nya köttfria bullen planeras att börja serveras på alla Ikea-varuhus efter nästa sommar, det skriver Break it.

Vad tycker du om det här? Dela gärna för att informera andra om Ikeas satsning för klimatet.