Inga patienter med covid-19 på IVA i Falun – första gången sedan pandemins utbrott

Väldigt glädjande besked kommer nu från Falun.

I dagsläget finns nämligen inga coronapatienter på intensivvårdsavdelningen vid Falu lasarett.

För första gången sedan coronaviruset bröt ut finns det inga patienter med coronaviruset på intensivvårdsavdelningen vid Falu lasarett.

Som är Dalarnas största sjukhus.

”Ett andningshål”

Torbjörn Roos, verksamhetschef vid Falu lasarett, ser väldigt positivt på den nya situationen, men beskriver det som ”ett andningshål”.

Han säger dock att det ger utrymme att slappna av och återhämta sig lite.

– Det vi varit med om under våren inne på sjukhuset … hade någon sagt det förra hösten att det här ska ni göra hade vi trott att de var dumma i huvudet, förklarar han för P4 Dalarna.

Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Att situationen har lugnat ned sig märks tydligt för personalen inne på sjukhuset.

Flera fick släppa sina ordinarie arbetsuppgifter tidigare i vår när pandemin bröt ut, för att hjälpa till med patienter som hade covid-19.

Nu har många kunnat återgå till sina vanliga avdelningar.

”Måste vara beredda”

Verksamhetschefen uppmanar dock alla till att inte dra alltför stora slutsatser av den här nedgången.

– Det är ju ingen som vet varför det har sjunkit undan som det har gjort, och det innebär i sin tur att ingen kan säga vad som händer i höst. Så vi måste ju vara beredda på att det här kommer tillbaka, och vi måste alla fortsätta att ta viruset på allvar, menar han.

Mycket positiva besked! Men precis som Torbjörn Roos säger gäller det att fortsätta ta pandemin på allvar framöver.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);