Ingegerd och vännerna på äldreboendet överraskades med pubkväll – drack bubbel och dansade: "Så kul"
Pubkväll, Ingegerd,

Ingegerd och vännerna på äldreboendet överraskades med pubkväll – drack bubbel och dansade: ”Så kul”

På äldreboendet Solbacka vet man hur man sätter guldkant på seniorernas vardag. Nyligen ordnade personalen en pubkväll som innehöll dans, skålade i bubbel, och en hel del musik av Christer Sjögren. Ett koncept som blev mer än uppskattat av boendets äldre. 

– De är så trevliga och hittar på så mycket roliga saker på det här stället, så det är kul att bo här, säger Ingegerd till Tv4.

Äldreboendet Solbacka i Krokoms kommun har blivit känt för de många roliga aktiviteter de hittar på för sina äldre. 

Pubkväll med dans för alla äldre

Att man grillar, spelar bingo och gör utflykter är inget ovanligt på boendet, men nu har man tagit det ett steg längre genom att satsa på pubkvällar. 

Bakom initiativet ligger personal som jobbar på Solbacka. 

– Ja, vi tänkte väl att de vill ha det extra kul någon kväll. Lite festligt, som alla andra liksom, säger Selma Berglund och Elisa Storm, som arbetar som undersköterskor på boendet till Tv4

Foto: Facebook/Karin Häggqvist

I helgen gick boendets första pubkväll av stapeln. Förutom att de äldre bjöds på öl och cider så fick de lyssna på musik, äta snacks och se på film. Det blev även e hel del dans, avslöjar Selma och Elisa. 

Pubkvällen var en succé, och en av de som uppskattade den extra mycket är Ingegerd, som bor på Solbacka. 

”Trevligt att bo på ett sånt här ställe”

När Tilde de Paula och Axel Pileby frågar henne om kvällen i Tv4:s Efter Fem säger hon: 

– Vad jag tänker? Jag tycker att det är så väldigt trevligt att bo på ett sånt här ställe jag. Det hittar på så mycket roliga saker vår personal. Så det duger, mer än väl. Mycket trevligt.

Foto: Facebook/Karin Häggqvist

Under pubkvällen fick Ingegerd och hennes vänner på boendet skåla och dansa tillsammans. Men det hon uppskattade mest var att få lyssna till Christer Sjögren. 

– Jag lyssnar bara på Christer Sjögren jag. Det är bara honom jag förstår Han sjunger så fint på svenska. Så det är bara honom jag lyssnar på, säger Ingegerd till Tv4.

Att Ingegerd trivs på Solbacka råder det inga tvivel om. 

– De är så trevliga och hittar på så mycket roliga saker på det här stället så det är kul att bo här, säger hon till Tv4.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required