Ingen ville gå på autistiske pojkens kalas. Men mammans ord på Facebook… Det är så fint när människor ställer upp för varandra.

renee

William fyllde sju år, men ingen kunde komma på hans kalas. Hans mamma, Renee Moen berättar för Gefle Dagblad att det var tungt att behöva berätta för sin son att inga kompisar eller släktingar skulle komma. Men då gjorde hon ett inlägg på Facebook som beskrev hur hennes sjuårige, autistiske son inte skulle få några besök på sin födelsedag.

Inlägget spred sig och hela tretton vuxna och fem barn kom på kalaset, trots att de aldrig hade träffat William tidigare. Flera personer har också skickat presenter till William och har ringt och gratulerat.
– Det har ringt folk från Göteborg och från Malmö. När kvinnan från Malmö ringde och sade att hon skickat present, då grät jag, säger Renee Moen till Gefle Dagblad.

Såhär skrev Williams mamma på Facebook:
”Jag vill våran William som blir 7 år ska få en fin födelsedag men ingen kan komma mer än min mamma, inga kompisar, William är en go glad autistisk pojke som är värd en fin födelsedag, om någon vill komma på saft, kaffe, fika har tyvärr bara en 12 bitars tårta så välkommen till kl 15.”

Responsen på inlägget är något som familjen sent kommer att glömma.
–Jag trodde inte att människor brydde sig så. Tusen tack både från mamma, pappa och William, säger Renee Moen till Gefle Dagblad.