Ingvar Kamprad höll känslomässigt jultal för Ikeas anställda.

Ingvar Kamprad, 89, glömmer aldrig sina rötter och inte heller sina anställda. På Ikeas julsamling i Älmhult höll han ett känslosamt tal inför 1600 medarbetare, skriver Expressen. – När Ingvar talar håller hela lokalen andan. Det var verkligen knäpptyst, säger en av medarbetarna till tidningen.  

Ikea är bra på att ta hand om sina anställda. I november fick exempel Ikeas 329 anställda på varuhuset i Aalborg i Danmark får en rejäl bonus, som tack för ett bra arbete gavs de en extra månadslön. Tidigare i år berättade Kvällsposten att Ikea tänker ge 966 miljoner kronor extra åt sin personal i extra pensionsavsättning. Kamprads företag har också skänkt 365 miljoner till flyktingar i nöd.

Att Ikea bryr sig om sina medarbetare är också företagets julsamling i Älmhult ett bevis på. Under tisdagen arrangerades julbordet, som är långlivad och viktig tradition för grundaren Ingvar Kamprad, skriver Expressen.

– För mig är detta verkligen starten på julen, säger Carina Stjernqvist, långvarig medarbetare på Ikea till tidningen.

Ingvar Kamprad klev upp som tredje talare och höll ett känslosamt tal till publiken och talade om för alla hur viktiga de är för företaget, enligt Expressen.

– När Ingvar talar håller hela lokalen andan. Det var verkligen knäpptyst, säger en av medarbetarna.

Bakom julbordet står det som burkar kallas ”Järngänget”, ett 20-tal anställda som på frivillig basis jobbar för att traditionen ska hållas vid liv varje år. Och precis som vanligt bjöds de gästerna, som alla får en särskild personlig inbjudan, på glögg, pepparkakor, julskinksmacka och julgröt.

Gilla gärna Newsner om du vill ha fler liknande nyheter i ditt Facebook-flöde.