Ingvar Kamprads enorma gåva i testamentet – hit skänks 670 miljoner kronor av förmögenheten

Det har snart gått två år sedan Ikeas grundare Ingvar Kamprad gick bort. Under sin livstid som framgångsrik entreprenör gav han jobb åt hundratusentals personer, och även efter sin död fortsätter han att främja näringslivet.

I Ingvar Kamprads testamente framgick det att han ville skänka bort 670 miljoner kronor av sin förmögenhet till utveckling av företagsverksamhet i Norrland, och nu är arvsskiftet klart, det rapporterar SVT Norrbotten.

Foto: TT

”Ingvar Kamprads önskan”

670 miljoner kronor ur Ingvar Kamprads testamente har betalats ut till familjestiftelsen, och summan är öronmärkt till satsningar på företag i Norrland, från Gävle och uppåt i landet.

Enligt SVT hade Kamprad en stor vision om att få företagsamheten att växa även i norra Sverige, och valde därför att avsätta mycket av pengarna dit.

– Jag längtar till halvårsskiftet då pengarna kan börja göra nytta enligt Ingvar Kamprad önskan, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd i Boden, som får stor glädje av pengarna till SVT.

Dela gärna för att hylla och hedra denna fantastiska människa, som fortsätter att skapa så mycket möjligheter för människor.