Ingvar Oldsberg har köpt en jättekran i Göteborg. Men när jag ser varför blir jag helt varm i hjärtat.

Ingvar Oldsberg kan nu titulera sig som kranägare. Tv-profilen har varit den drivande kraften i projektet ”rädda kranarna” i Göteborg. – Det här är verkligen viktigt för mig. Kranarna är ikoniska landmärken i Göteborg som ju vilar på maritima grundvalar ändå sedan skottar och holländare byggde staden, säger han till gp.se.

Hamnkranarna i Göteborg är verkligen ett av stadens klassiska landmärken.
Både kändisprofiler och företagare i Göteborg har engagerat sig i de ståtliga portalsvängkranarnas öde, som auktionerades ut i februari av konkursade Götaverken.

Många Göteborgare, däribland Ingvar Oldsberg, vill ha kvar den välkända hamnsiluetten med kranarna mot skyn. Tillsammans med Ola Serneke, Stena Line och Volvokoncernen lade Oldsberg högsta bud på två av kranarna. De vinnande budet låg på 250 000 kronor vardera, för två kranar.

Nu är pappersarbetet klart och Oldsberg kan titulera sig själv som kranägare.

– Det här är verkligen viktigt för mig. Kranarna är ikoniska landmärken i Göteborg som ju vilar på maritima grundvalar ändå sedan skottar och holländare byggde staden. Sedan löpte utvandringen via Göteborg och senare kom hamnnäringen och varven. Det är ingenting som man bara river och tar bort, säger Ingvar Oldsberg till Göteborgs-Posten.

Bildkälla: Wikipedia

– Till syvende och sidst ville nog alla ha kranarna kvar, det har inte varit svårt att få med sig folk i detta, fortsätter Ingvar Oldsberg, som nu planerar att lämna över ansvaret för sin kran till Älvstrandens vd Lena Andersson.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.