Ingvar Oldsberg lider av svåra smärtor – får inte någon operation i Sverige

.

Folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg, 74, lider av svåra smärtor.

Men i Sverige får han ingen operation.

Nu har Oldsberg i stället tagit ett nytt beslut, skriver Expressen.

Ingvar Oldsberg har förföljts av stora problem med rygg- och höftsmärtor i flera år. Detta orsakat av diskbråck och artros.

View this post on Instagram

Nu entrar även jag denna cybervärld. Väl mött!

A post shared by Ingvar Oldsberg (@ingvaroldsberg) on

Nu är smärtorna så pass stora att det påverkar honom i vardagen – den folkkära programledaren kan bara gå mellan tio till 15 meter innan han måste ta en paus och vila, uppger han själv för Expressen.

– Det är någon kota som har stuckit i ryggen och lämnat något mellanrum som gör jävligt ont emellanåt. Och så är det ju artros i höfterna, det är i knäna också – gamla fotbollsskador, men det är höfterna som är värst, säger Ingvar Oldsberg till Expressen.

Att det nu har gått så långt så att det hindrar honom i vardagen har gjort att Oldsberg under 1,5 år försökt få bli opererad hemma i Sverige. Men flera kliniker har gett honom negativt besked – och nobbat hans önskan. Enligt Oldsberg själv så ska läkarna inte vågat operera honom av en speciell anledning: Hans pacemaker.

Han tror också att det påverkar att han är en kändis, en offentlig person, uppger han för tidningen.

– Hade jag hetat Ingvar Johansson hade det nog redan varit klart, säger han till Expressen.

Men Oldsberg ger sig inte.

Nu står det klart att han i stället kommer att opereras – i Belgien.

Tv-profilen tar flyget i slutet på augusti och kommer där att genomföra operationen på en klinik. Läkarna kommer först och främst att operera hans höft, för att sedan se efter om det kan göra något åt hans onda rygg.

View this post on Instagram

Det här med manus är övervärderat. Vi ses i sjuan!

A post shared by Ingvar Oldsberg (@ingvaroldsberg) on

Oldsberg uppger samtidigt att Försäkringskassan inte tänker ersätta honom för operationen i Belgien. Det – och att han inte erbjuds operation i Sverige – ställer han sig kritisk till.

– Man får ju betala ur egen kassa för jag tror inte att man får något stöd från den egna sjukvården. Det är orimligt för det ska man ju få om de inte kan erbjuda det i Sverige, säger han.

Vad tycker du om detta?