Ingvar Oldsbergs ilska mot TV4 – efter händelsen på tillställningen: ”Tror inte att de vågade”

Tv-programmet ‘På Spåret’ utsågs igårkväll till Sveriges bästa underhållningsprogram i en tävling anordnad av TV4. På plats  för att fira utmärkelsen fanns Kristian Luuk, ‘På Spåret’s nuvarande programledare, samt kompanjonen Fredrik Lindström och tidigare domaren Björn Hellberg. Men upphovsmannen till programmet, Ingvar Oldsberg, var inte bjuden.

– Jag tror inte TV4 vågade bjuda in mig, jag tycker de är små, säger Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet.

Under torsdagskvällen sände TV4 tv-programmet ‘Sveriges bästa’, där en jury med kunskaper om populärkultur skulle rösta fram Sveriges bästa underhållningsprogram.

Ingvar Oldsberg

Bland kandidaterna fanns många folkkära program, men segern togs hem av ‘På spåret’, som under 22 år leddes av Ingvar Oldsberg. Men frontfiguren under många år var inte bjuden.
– Jag visste ingenting. och Björn har inte heller sagt något. Det var jag som kom på idén till ”På spåret”, men jag tror inte TV4 vågade bjuda in mig, jag tycker de är små. Jag har fått massor av sms i kväll där folk har gratulerat men också undrat varför jag inte är med. Men jag bryr mig inte, säger Oldsberg till Nöjesbladet.

Ingvar Oldsberg om anklagelserna

Ingvar Oldsberg fick lämna jobbet som programledare på TV4:S Bingolotto 2017, efter anklagelser om arbetsmiljöproblem.

–  Det här är på grund av det som hände 2017, säger Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet.