Glädjevrålet: Här vinner farfar Ingvar flera miljoner på Triss: ”Får nog bjuda på middag ikväll”

Barnbarnets födelsedag fick farfar Ingvar från Stöde att välja trisslott nummer 14 att skrapa i Nyhetsmorgons direktsändning. Det visade sig vara ett smart val, då den 72-årige pensionären gick därifrån med fem miljoner extra på fickan. 

– Ja, vad ska man känna? Jag får nog bjuda på middag ikväll, sa en chockad Ingvar i TV4. 

72-årige Ingvar hade åkt hela vägen från Stöde i Sundsvall för att skrapa triss i Nyhetsmorgons studio i Stockholm. Och resan var allt annat än förgäves. 

– Man blir på bra humör av Ingvar från Stöde, sa Nyhetsmorgons programledare Maria Forsblom i TV4 under fredagsmorgonen. 

– Ja. Bra grabb, välkommen, vi hejar på dig nu bara för att du är så trevlig, fyllde Steffo Törnquist i. 

Blev farfar den 14:e

När 72-åringen skulle välja skraplott behövde han inte fundera alls. Valet var redan klart sedan innan – han skulle skrapa lott nummer 14. 

– Jo för att jag blev farfar den 14:e, första gången. Och jag skrapade lotten den 14:e och är född den 14:e, förklarade Ingvar för programledarna. 

Och just barnbarnet tog upp Ingvars planer resten av fredagen, tillsammans med hustrun som väntade på hotellet medan Ingvar skrapade lotten i direktsänd tv.

– Jag ska hälsa på dem idag, sen. De bor ju här i Stockholm, berättade Ingvar. 

Foto: TV4Play

När Ingvar började skrapa var det minst sagt blandade belopp som dök upp på lotten

– Det här är en läskig lott du. Men det hanterar du, med din bakgrund i kriminalvården va? Var det inte så? säger Steffo, efter att Ingvar skrapat fram chansen att vinna allt mellan 100 000 kronor och en miljon. 

Allt över 100 000 en bonus

När Ingvar skrapat fram sista rutan stod det klart att han vunnit fem miljoner kronor, vilket fick både Maria Forsblom och Steffo Törnquist att vråla rakt ut. 

– 14 var ett jäkla bra nummer hörru. Du är miljonär tack vare 14, sa en exalterad Maria Forsblom. 

Foto: TV4Play

Ingvar, som var tydligt medtagen, sa att han ställt in sig på att allt över 100 000 kronor var en bonus. 

– Ja vad ska man känna. Ja men alltså jag får ju bjuda på en finmiddag ikväll antar jag, sa en chockad nybliven miljonär.

STORT GRATTIS, säger vi till farfar Ingvar. Den här vinsten unnar vi verkligen de 72-årige pensionären.

Läs mer:

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required