”Jag har inte råd” är inte längre en ursäkt. Med de här knepen kan alla resa trots att man är pank.

Pengar, eller snarare bristen på pengar, är väl en av de största anledningarna till att folk avstår från att resa trots att de gärna vill det. Men med de här knepen spelar det ingen roll hur lite pengar du har. Du kommer kunna resa ändå!

Jobba samtidigt som du reser.

vandrarhem1200x630

Även om du inte har tillräckligt mycket pengar för att lägga undan till en resa, eller kanske är arbetslös, kan du resa med det här knepet: Jobba utomlands! På det sättet kan du finansiera ditt liv i landet du åker till genom att jobba på plats. Au Pair, servitör, säsongsarbetare, reseguide och olika slags jobb på vandrarhem är bara några av alla yrken som du kan jobba med utomlands.

Couchsurfa.

soffa1200x1000

När du couchsurfar kan du bo helt gratis på någons soffa när du är ute och reser. På det sättet får du också träffa lokala invånare som du kanske inte skulle ha mött annars. Kolla in den här hemsidan om du är intresserad av couchsurfing.

Foto: Grant Hollingworth/flickr

Laga maten själv.

mat1200x630

En stor utgift när man är på resande fot brukar vara alla middagar ute på restaurang. Många vandrarhem har kök, och genom att använda dem kan du spara mycket pengar under din resa.

Foto: Nick Nguyen/flickr

Vakta någons hus.

housesit1200x730

Genom särskilda sidor på internet kan du komma i kontakt med folk som låter dig bo gratis i deras hus eller lägenhet, mot att du vaktar hemmet medan de är borta på sin egna semesterresa. Här är en sida du kan kolla in om du är intresserad av att vakta någon annans hem.

Foto: James Thompson/flickr

Gå på gratis stadsvandringar.

walkingtour1200x630

I många stora städer kan man gå på stadsvandringar helt gratis. Passa på att gå på en sådan! Du sparar pengar och lär dig en massa nytt om staden du besöker! Här hittar du gratis stadsvandringar i hela världen.

Lifta

lifta1200x730

Genom att lifta kan du ta dig runt till olika städer och platser helt gratis. Men kom ihåg att tänka på säkerheten och hoppa inte in i en bil om du misstänker att personen du ska åka med har onda avsikter.

Foto:thestupidforeigner.com

Lär ut engelska

engelska1200x630

Hängde du med bra på engelskalektionerna när du gick i skolan? I många länder finns ett stort behov av engelskalärare.

Här kommer ett bonusknep från vår annonsör Advisa!

Null

Här är ett tips för att få mer pengar att resa för! Med Advisas hjälp kan du samla dina lån och spara tusentals kronor. Det blir en hel del pengar att resa för, på bara några månader. Klicka här för att läsa mer om Advisa.

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla oss gärna: