FOTO: TT Nyhetsbyrån

Janne Josefsson går i pension från SVT – det ska han göra nu

På fredagen tackades journalisten Janne Josefsson av på SVT:s redaktion. 66-åringen går nu i pension från kanalen som han jobbat på i så många år.

– Jag blev rörd av orden som sades under avtackningen, jag blev väldigt glad. Sedan kom det också så jävla mycket folk – så det blev jag överlycklig för, säger han till Expressen.

 

Foto Mikael Fitzon / SCANPIX /

Janne Josefsson är en av SVT:s allra mest profilerade journalister och har lett flera olika programsuccéer, inte minst ”Uppdrag granskning”.

Nu är han aktuell med ”Josefsson”, programmet där han följer upp några av sina mest uppmärksammade reportage.

Janne Josefsson går i pension från SVT

Men nu har han gjort sitt på kanalen och under fredagsförmiddagen var det stor avtackning.
– Jag blev rörd av orden som sades under avtackningen, jag blev väldigt glad. Sedan kom det också så jävla mycket folk – så det blev jag överlycklig för, säger han till Expressen.

Josefsson har gjort flera kända och hyllade reportage i SVT såsom köttfärsskandalen på Ica, rasismen i valstugorna 2002 samt Göteborgskravallerna.
– Jag har haft så underbara år på SVT. Det har kostat en del, men det har också gett så mycket glädje.

Foto: Christine Olsson / TT /

 

Det ska han göra nu

SVT-profilen kommer dock inte att sluta jobba. I stället väntar en fortsättning som frilansjournalist.
– Jag kommer att vara frilansare till hösten. Sedan kan jag inte säga exakt vad som kommer ske framöver. Dock så kommer jag aldrig att sluta jobba, säger Josefsson till Expressen.

Jan Helin, programdirektör på SVT, avslöjar för Expressen att Josefsson trots allt kan dyka upp i SVT, då som frilansare.

Du kommer vara saknad på SVT, Janne! Ett stort tack för alla år och alla viktiga reportage! Dela artikeln för att hylla en stor journalist!