Jeanette ordnade luciafirande för ensamma pensionärer – nu tackar hon för stödet: ”Rörd av er värme”

Under söndagskvällen ordnade Jeanette Höglund tillsammans med Vid Din Sida ett storslaget luciafirande för ensamma och utsatta pensionärer i Stockholm. Förutom sång av kören Stockholm United Voices så bjöds det på slottsstek och lussefika.

Inte ett öga var torrt bland de äldre, och nu vill Jeanette tacka folket för deras stöd som drog in över 250 000 kronor till en insamling som fortfarande pågår. 

 – Tack underbaraste ni som gjorde kvällen så oförglömlig, skriver Jeanette Höglund. 

Ett pampigt luciatåg med några av Stockholms bästa körsångare dök upp i mörkret under söndagskvällen.

De utsatta och ensamma pensionärer som tagit sig till soppköket vid Cityterminalen hade ingen aning om vilken kväll de skulle bjudas på, men Jeanette Höglund hade planerat överraskningen länge. 

– För många är stunden vid soppköket den bästa stunden på veckan. Ensamhet är ett stort problem och de blir så glada när de kommer och träffar andra och blir sedda, säger Jeanette till Newsner. 

De som besökte soppköket under söndagskvällen överraskades med ett tidigt luciafirande i form av ett tåg av tärnor, en lucia och tomtar som bjöd på stämningsfull sång. Det serverades varm mat i form av slottsstek, samt lussekatter, glögg och pepparkakor. 

Allt kunde möjliggörs tack vare eldsjälarna på Vid Din Sida, samt en hel del frivilliga företagare och privatpersoner. 

OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock

Efter kvällen meddelade Jeanette Höglund att Vid Din Sida samlat in över 250 000 kronor till en pågående insamling tack vare givmilda människor.

– Det är helt fantastiskt hur givmilda folk kan vara, för att inte tala om vissa företag. Man blir liksom bara ‘wow’. Tänk vad en liten handling kan göra stor skillnad, och om alla var villiga att göra det, säger Jeanette till Newsner. 

I ett inlägg på Facebook uttrycker Vid Din Sida sin tacksamhet till alla som skänkt mat, saker och pengar som alla går till utsatta äldre som hör till gruppen fattigpensionärer. 

“Kvällens soppis wooooooooow.

Att få göra detta för våra äldre är sån ÄRA … Lucia tåget blev magiskt , tack underbaraste ni som gjorde kvällen så oförglömlig”, skriver Jeanette Höglund på Facebook.

“Man blir rörd av eran värme och engagemang”, tillägger hon.

Den 13:e december, på luciadagen, kommer ett till firande att äga rum. denna gång på “Gården”, som Vid Din Sida driver i södra Stockholm.

– Det ska bara vara kärlek, säger Jeanette Höglund till Newsner.

Dela gärna för att sprida lite kärlek i juletid.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);