Jeanette trött på att blir SD-smetad, för att hon hjälper pensionärer: ”Lägg er energi på att hjälpa till istället”

Jeanette Höglund, grundare av den ideella organisationen Vid din sida, är trött på att hon och alla andra som vill hjälpa pensionärer dras över samma kam som SD-anhängare. I en debattartikel i Expressen sätter hon ner foten med ett viktigt budskap som hon hoppas att alla ska ta till sig:

– Nu vill jag tydligt deklarera, en gång för alla: Hjälporganisationen Vid din sida är helt opolitiskt. Vi har inga band till något parti. Vi har bara ett fokus: att hjälpa fattiga pensionärer, skriver Jeanette.

Vid din sida är en hjälporganisation vars intresse är att hjälpa fattigpensionärer att få en bättre livssituation, bland annat genom att höja rösten mot politikerna, samt att ge de som behöver mat och omtanke ute på fältet.

När organisationen hade en demonstration i våras frågade Jeanette Höglund om någon politiker i publiken ville komma upp och säga några ord. De som klev upp var Elisabeth Svantesson, andre vide ordförande för Moderaterna, och Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

”Vi har bara ett fokus: Att hjälpa fattiga pensionärer”

Efter det blossade diskussioner upp på sociala medier huruvida Vid din sida stöttar SD, något som upprör Jeanette, då hon understryker att organisationen är politiskt obunden och att de politiker som ville fick tala under demonstrationen.

”Att Jimmie Åkesson talade betyder inte att vi på något sätt som organisation förordar något parti eller någon partiledare. Nu har våra kritiker pekat på att min pappa Gert Höglund, i styrelsen för Vid din sida, är aktiv i SD. Han har nu beslutat att lämna Vid din sida eftersom hans politiska sympatier tar fokus från den viktiga verksamhet som vi bedriver.”

Jeanette fortsätter:

”Vi har inga band till något parti. Vi har bara ett fokus: att hjälpa fattiga pensionärer.”, skriver Jeanette i debattartikeln i Expressen.

Foto: TV4/TT

Dela om du vill hjälpa Jeanette att sprida hennes budskap.