Jeanettes kärleksfulla initiativ – för att ge våra hemlösa pensionärer en värdig jul: ”De är ensamma och rädda”

STOCKHOLM. På lördagen håller Jeanette Höglund och organisationen Vid din sida en tyst manifestation för hemlösa pensionärer i Stockholm.

För Newsner berättar hon nu om sina planer för att ge pensionärerna som saknar tak över huvudet en riktig jul.

– Det är viktigt att man hjälps åt, vi måste tillsammans hjälpa den här gruppen, säger Jeanette till Newsner.

Vid ett regnigt och kylslaget Sergels torg i Stockholm manifesterar organisationen Vid din sida på lördagen. Syftet är att uppmärksamma hemlösa pensionärer i Stockholm.

Enligt organisationen finns det cirka 300 kända hemlösa pensionärer i huvudstaden, samtidigt är mörkertalet stort.

– Vi har äldre pensionärer som har jobbat hela sitt liv och bor på gatan. Det är människor som är gamla, trötta och har ont överallt, säger Jeanette Höglund till Newsner.

Jeanette Höglund
Foto: Newsner

Hon menar att nu i jultider så blir problemet än mer uppenbart.

– Nu på julen så är det extra viktigt att man uppmärksammar alla människor, det är en jobbig tid för många som är ensamma, säger hon.

– Nu när vi julhandlar och spenderar pengar ska man vara medveten om att det finns människor som inte an köpa mat för dagen och bor utomhus.

Jeanette hoppas folk tar till sig detta.

– Jag hoppas att folk öppnar sina hjärtan och plånböcker för att ge dem en fantastisk jul.

Jeanette har hjälpt fattigpensionärer i tre år. De kommer till organisationen där de bland annat får mat, kläder och fotbad. 
– De får allt som en vanlig människa behöver. De har inte pengar ens till att laga sin tänder. De är ensam och rädda.

Jeanette Höglunds fina överraskning till jul

Förra året bjöd Vid din sida hemlösa äldre på hotell över jul. Allt som allt bokades 30 rum på Scandic Malmen i Stockholm.

Foto: Shutterstock

Då bjöds de äldre på två nätter. I år har Jeanette en härlig överraskning. Vilket hotell till det blir vill hon inte avslöja i dagsläget, men de äldre kommer att, förutom god mat och julklappar, få tillbringa fyra nätter på hotell!

– Det är viktigt att man hjälps åt, vi måste tillsammans hjälpa den här gruppen. Vi kommer alla bli gamla, det räcker med att man blir av med pensionen eller förlorar en make eller make och förlorat allt. Det är en stolt målgrupp, de tigger inte. Hörs man eller syns man inte så finns man inte. Vi har blivit deras ansikte och röst. 

Vilket fint initiativ! Jeanette är verkligen en eldsjäl!

Dela om du också tycker att våra hemlösa pensionärer förtjänar en värdig jul!