Jenny Strömstedts ilska – slår tillbaka mot de elaka ryktena

Jenny Strömstedt är en av TV4:s mest populära programledare och har synts i kanalen sedan 2005.
Tillsammans med kollegan Steffo Törnquist har hon länge lett Nyhetsmorgon och den folkkära duon blivit ett uppskattat inslag i många svenskars morgonrutiner.

 

Den senaste tiden har dock ett elakt rykte spridits om Jenny Strömstedt som fått både redaktionen på Nyhetsmorgon och Jenny Strömstedt själv att agera. Ryktena som sprids är att Jenny är på väg att lämna kanalen för en helt ny karriär inom skönhetsbranschen.

View this post on Instagram

Denna dag ett liv. Glömde att puffa för #brottsjournalen innan det sändes. Hoppas att ni tittade ändå och fick ta del av Leifs teorier om dubbelmordet i Linköping 2004, och inte minst appell för att yrkeskriminella inte ska ha svängdörr hos polisen. Sen åkte jag till Södra teatern och inspirerades av Jesse Jacksons hoppfulla budskap om att människan är mer lik än olik och att vi kan och måste lära oss att leva tillsammans i fred. Sen träffade jag alla mina kusiner som kommit hit för att vara med på pappas begravning som är i morgon. Det är så konstigt. Det är så oändligt sorgligt och återigen – just så som livet måste lämnas över mellan generationer. Ja, ni har alla varit där. Sov gott alla ledsna, alla glada, rädda, oroliga eller förtröstansfulla. #alltblirbra

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Jenny Strömstedt slår tillbaka

På sitt Instagramkonto går nu Jenny ut och berättar med egna ord:

– Just nu cirkulerar en fejkartikel på nätet som påstår att jag slutar på TV4 för att börja sälja nån tramsig kräm. Andra programledare är också drabbade av liknande hittepå och jag har inte orkat bry mig. Men trots att TV4 säger att de gör sitt bästa för att sätta dit de som missbrukar våra namn så verkar den sprida sig ännu mer, fake-news i ordets riktiga bemärkelse. Folks! Jag meddelar härmed att jag icke tänker lämna mitt jobb inom den närmsta framtiden med mindre än att jag släpas ut ur studion, skriver hon.

View this post on Instagram

Så här unga och oskyldiga var jag och @steffo56 när vi gjorde vår första sändning tillsammans i Nyhetsmorgon för hundra år sen. Just nu cirkulerar en fejkartikel på nätet som påstår att att slutar på Tv4 för att börja sälja nån tramsig kräm. Andra programledare är också drabbade av liknande hittepå och jag har inte orkat bry mig. Men trots att TV4 säger att de gör sitt bästa för att sätta dit de som missbrukar våra namn så verkar den sprida sig ännu mer, fake-news i ordets riktiga bemärkelse. Folks! Jag meddelar härmed att jag icke tänker lämna mitt jobb inom den närmsta framtiden med mindre än att jag släpas ut ur studion. Tisdagar 2100 i #brottsjournalen Varannan torsdag, fredag med Steffo i #nymo och varannan lördag solokvist i samma show. Kanske nån enstaka kväll någon i annat sammanhang vad det lider. Vill ni köpa ansiktsprodukter får ni tyvärr vända er till närmsta apotek – eller tar lite olja i skafferiet. With love. ❤️Jempa

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Även Nyhetsmorgon slår tillbaka mot ryktena.

– Självklart ska inte vår Jenny Strömstedt försvinna, skriver de.

”Ni får vända er till närmsta apotek..”

Det här innebär att tittarna inte behöver oroa sig då de fortsatt kommer att få se Jenny i Brottsjournalen varje tisdag och varannan torsdag, fredag och lördag dyker hon upp som programledare i Nyhetsmorgon. Och självklart tillsammans med Steffo på vardagarna.

– Vill ni köpa ansiktsprodukter får ni tyvärr vända er till närmsta apotek eller tar lite olja i skafferiet, skriver Jenny.

Dela gärna vidare om du tycker att Jenny Strömstedt är en fantastisk programledare och så att alla förstår att Jenny blir kvar i TV4.