Jesper Börjesson lämnar TV4 – efter 25 år i rutan

Folkkära tv-profilen Jesper Börjesson lämnar TV4 efter 25 år i tv-rutan.

På sin Instagram berättar han nu om beslutet och att han byter bana helt.

”På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers”, skriver han på Instagram.

Jesper Börjesson är en av landets mest folkkära profiler och har arbetat på TV4 i 25 år.

Men nu meddelar ”Nyhetsmorgon”-profilen att efter alla år i rutan lämnar han nu arbetet på kanalen.

”Det här är faktiskt lite svårt att skriva.
Efter snart 25 år på TV4 så är det dags för mig att kliva ut ur studion och göra något annat i livet”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”I stort sett hela mitt vuxna liv har jag alltså jobbat här. Det har varit en fantastisk resa där jag fått rapportera från massor av stora händelser och träffat så många spännande människor som format både mig och världen för alltid. Jag älskar att träffa människor och höra deras historier.
Jag är otroligt stolt över att jag varit en del av den här fantastiska redaktionen och att jag fått vara programledare för Sveriges största och absolut bästa morgonprogram”.

Detta kommer Jesper Börjesson göra istället

Han avslutar inlägget med att berätta att han nu kommer byta helt från journalist till att arbeta på ett teknikkonsultföretag.

”På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”.

Jenny Alversjös ord om beskedet

Tv-kollegan Jenny Alversjö skriver om känslorna efter kollegans besked.

”Tack för alla fina år tillsammans Jesper och tack för din briljans i det program som blivit vårt liv och vår andra familj. Lycka till och hoppas du förhandlat fram en kort uppsägningstid på nya arbetsplatsen. Saknar dig redan”, skriver hon på Instagram.

Vad tycker ni om detta? Kommer ni att sakna Jesper i rutan?