Jessica bjuder på gratis julbord: ”Det är många som är ensamma på julen”

Vanligtvis brukar Järnvägshotellet i Skara stänga över julhelgen, på grund av få incheckningar. Men i år har hotellchefen Jessica och de andra ägaran valt att hålla öppet för en särskild målgrupp – de som känner sig ensamma. På julafton bjuder de på julmat och storslaget firande på hotellet.– Jag tror att de som är ensamma på julen är fler än man tror. Kan vi ge dem gemenskap och ett fint minne så är vi jätteglada, säger Jessica Winblad, hotellchef på Järnvägshotellet i Skara. 

Det var när Jessica Winblad satt ner med hotellägarna Niklas Werner och Peter Johansson för att diskutera julen som idén föddes. 

– Många hotell, inklusive vi, stänger igen vid jul för att det helt enkelt inte finns folk som bor över. Den här gången kom vi på att vi ville göra något för alla som är ensamma över julen, säger Jessica. 

Foto: Privat

Fler ensamma än man tror

Beslutet blev att hotellet ska bjuda alla som känner sig ensamma på julbord, som serveras på julaftonskvällen, samt ett gemensamt firande, så att alla får ett fint minne ihop. 

”Kan man göra dessa personer glada och skapa ett bra minne så vill vi det”

De som vill får sova kvar på hotellet, och dagen efter bjuds det på julfrukost, berättar Jessica. 

– Nästan alla har upplevt en jul nån gång i livet, men sen att den kan tas ifrån en av olika anledningar. Kan man göra dessa personer glada och skapa ett bra minne så gör vi jättegärna detta, säger Jessica. 

När det blev känt att Jessica och hennes kollegor skulle bjuda in ensamma på jul så var det många företag och privatpersoner som ville vara med och bidra. Nu hoppas Jessica att de kan inspirera fler. 

Såna här fina initiativ förtjänar att hyllas. Dela gärna för att inspirera fler att tänka på de som är ensamma och inte har lika mycket.