Jessica släpptes inte in på gymmet – vägde för mycket: ”Slag i ansiktet”

Jessica Berglin i Uddevalla släpptes inte in på gymmet av den nya gymslussen. Anledningen? Hon vägde för mycket, rapporterar P4 Väst.

När Jessica Berglin skulle gå och träna på gymmet STC i Uddevalla släpptes hon inte in. Det eftersom hon vägde för mycket.

– Man blev både ledsen och upprörd och ett slag i ansiktet att jag inte ens får komma in på gymmet, säger hon till radion.

Gym och träning
Bilden är en genrebild och har ingenting med texten att göra. Foto: Anders Wiklund, TT/ Shutterstock

Enligt gymkedjan stämmer det att det finns en inställning för vikt och omfång för att ta sig in på gymmet, det för att undvika plankning.

”Ska kolla upp det”

Malin Tång är tillförordnad platschef på STC i Uddevalla, hon menar att det kan vara så att det blivit en felinställning på slussarna.

– Vi ska kolla upp detta och justera det. Anledningen till att vi har slussarna hos oss är för att vi har haft problem på vår tidigare anläggning med människor som inte har någonting att göra hos oss och obehöriga ska ej äga tillträda hos oss så därav slussar.

Tvingas ta handikappingången

För att komma in på gymmet över huvud taget tvingas Jessica nu att gå genom handikappanpassade ingången. Men för att få tillgång till den ingången var hon åter igen tvingad att uppge sin vikt.

– Jag kände mig lite som ett djur på zoo, säger Jessica till P4 Väst.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);