Joakim radade upp 80 höbalar på en åker – när flickvännen ser vad han gjort får hon en chock

Joakim Olsson hade planerat sitt frieri till flickvännen Jessica i nästan ett år. Nu i maj, högt upp över Ystads gröna fält och ett rosa ensilagehjärta, sa hon äntligen ja.

Joakim Olsson, 27, från Furulund i Kävlinge, bestämde sig redan förra sommaren för att fria till flickvännen Jessica Jönsson, 26.

Men det skulle inte bli ett simpelt frieri. Joakim ville dra på stort och kom på idén om att färga ensilagebalar rosa, placera dem i formen av ett hjärta på ett fält och sedan ta med Jessica upp i luften och ge henne en ring, vilket Expressen var först med att berätta.

–  Vi var på midsommarfest hos en kompis i Kabusa och då insåg jag att det skulle vara den perfekta platsen för ensilagebalarna. Det är så otroligt vackert där. Och min kompis höll med och hjälpte till att fixa ensilagebalar, säger Joakim till Newsner.

Kompisen hjälpte till att pressa 80 rosa ensilagebalar till Joakims frieri och sedan ivolverades ännu en kompis. Med hjälp av en GPS märkte de ut exakta koordinater för var balarna skulle stå och de placerades ut.

Foto: Privat

När planen med ensilagebalarna var spikad och klar tog Joakim tag i att leta efter ett flygplan. Hela vintern gick åt men till slut fick han tag på Eslövs flygklubb som hjälpte honom.

Här om dagen var det äntligen dags. Joakim lurade Jessica och sa att flygklubben fått en avbokning och att de därför kunde få åka på en billig tur.

Paret flögs från Eslöv till Barsebäck och lagom till att planet precis skulle vända hemåt fick Jessica syn på det gigantiska hjärtat.

Joakim var snabbt framme med ringen och fick ett ja.

– Jag var lite nervös innan, men ja. Hon blev väldigt chockad men sa ja. Det var jättekul, berättar han.

Foto: Privat

Sedan den dagen har Joakims spektakulära frieri spridits över Sverige och på sociala medier har han hyllats av tusentals.

– Folk har till och med hört av sig till våra föräldrar. Det är jättekul, säger han och skrattar.

Men hans vänner är inte lika glada över Joakims idérikedom.

– Njae, man har ju blivit lite syndabock nu. De har ju fått lite press på sig när de ska göra sina frierier, säger han med glimten i ögat och fortsätter:

– Men det här hade aldrig gått utan dem. Det kan ju låta som att det här har kostat jättemycket men det har det inte gjort. Allt går med lite goda vänner.

Det hela kan låta som ett jätteprojekt, men Joakim får det att låta så enkelt. Drömkille!

Dela gärna artikeln för att sprida kärleken vidare.