Joakims kärleksfulla initiativ efter attacken: ”Jag ville bara lösa saker”

Joakim Skotte arbetar i en Hemköp-butik strax utanför centrala Stockholm – och när han fick höra om attentatet i de centrala delarna av staden fanns det bara en tanke.

Att hjälpa till.

Nu har hans vackra initiativ spridits över hela Sverige – och hyllas av tusentals.

Sverige var i chocktillstånd efter attentatet på Drottninggatan i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen. En person är gripen för inblandning i attacken – och världen över skickar nu ledare sina kondoleanser.

En av de många miljoner svenskar som snabbt fick höra om händelsen var 30-åriga Joakim Skotte, som jobbar i en Hemköp-butik i Täby strax utanför centrala Stockholm. Han fick beskedet när han satt i bilen, på väg till förskolan för att hämta upp sin egen son. 

– Jag kom på direkt, att fan vad lyckligt lottad jag är som kan hämta min son. Tänk om man jobbar inne i stan och har en 10–åring hemma, då är det ju schack matt, säger han till Aftonbladet.

Joakim insåg att han ville göra någonting för att hjälpa. Han ringde upp butikschefen – och snart var ett inlägg ute på deras Facebook-sida.
”Ring till oss 08-7560638 så ser vi till att ditt barn kan handla hos oss eller så fixar vi mat”, skrev butiken på sin Facebook-sida.

Bildkälla: Facebook/Hemköp Alléns

Inlägget tog snabbt fart och över 8000 människor har delat inlägget vidare. I kommentarerna skickar mängder av människor sina hjärtevärmande hälsningar till Joakim och butiken för deras fina initativ. Joakim säger att de ”bara försökte göra det de kunde”

– Man tänker inte så jävla långt. Man agerar efter hjärtat och bara gör. Folk frågade hur jag tänkte med betalning, skit i det. Jag ville bara lösa saker, berättar han för Aftonbladet.

Det var inte några större mängder människor som tog sig till affären, men på plats fanns det mat uppdukat där människor kunde äta på plats, allting ordnat av de som jobbade i affären.

– Vi måste ställa upp för varandra i sådana här situationer. Jag hoppas bara att jag gjorde vad jag kunde ikväll, säger Joakim till Aftonbladet

Joakim och hans kollegor, tillsammans med alla som försökt hjälpa till i kaoset, är riktiga hjältar. Tveka inte på att dela vidare artikeln så fler får läsa om Joakims hjärtevärmande initativ.