Joel gjorde förskräcklig upptäckt vid badplatsen. Nu varnar han alla föräldrar och barn att se upp när de badar.

Kvällsdoppet i den svenska sommarvärmen var på väg att sluta i en mardröm. När Joel Johansson och hans familj stod på bryggan vid Mickelsön i Grums märkte de att någon hade kilat fast en stor glasbit vid bryggkanten – och nu varnar Joel andra föräldrar och barn att se upp när de badar.

Det var när sambon Simone skulle hoppa i vattnet i fredags kväll som familjen gjorde den förskräckliga upptäckten.

Där, nertryckt i bryggkanten och placerad mellan några stenar, pekade en stor glasbit rakt upp i luften – så att någon hade kunnat trampa på den eller fått den i magen när de skulle gå upp på bryggan.

Bildkälla: Joel Johansson (Facebook)

Den här gången kom ingen till skada – men med tanke på de ödesdigra konsekvenser som hade kunnat uppstå så bestämde sig Joel Johansson för att lägga ut en varning till andra föräldrar och barn så att de ser upp när de badar.

”Detta lilla arrangemang hittade vi och barnen nyss… Var ren tur att ingen av oss trampade eller hoppade upp från insidan av bryggan… Ena dottern säger hon såg några tonårskillar som fibblade med stenarna men tänkte inte mer på det just då… ”, skriver Joel Johansson i Facebook-inlägget där han även uppmuntrar folk att dela vidare.

Bildkälla: Joel Johansson (Facebook)

I en intervju med Aftonbladet berättar Joel Johansson att barnen blev skärrade av upptäckten.

 

– Jag har pratat med barnen om att ha lite extra koll och de har blivit mer medvetna, säger Joel Johansson till Aftonbladet.

Dela gärna vidare så fler kan vara uppmärksamma för faror vid badplatser!