Joel Kinnamans viktiga uppmaning: Vill stoppa hundlopp

Hundar har tätt på grund av de extrema förhållandena.

Nu sätter svenska Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman ner foten.

Nu kräver han biljätten Chrystler att stoppa all sponsring av världens största hundslädstävling, skriver Aftonbladet.

–  Jag uppmanar ert företag att ta avstånd från denna kalla, grymma ”sport”, skriver han i ett mejl, enligt tidningen.

Joel Kinnaman är en sann djurvän och har engagerat sig i frågor där djur far illa. Nu vill den svenska filmstjärnan se ett stopp på hundslädstävlingen Iditarods.

Djurrättsorganisationen PETA har tidigare uppmärksammat evenemanget. De menar att flera hundar dött på grund av extrema förhållanden. Ifjol ska flera av hundarna testats positivt efter dopingtest. De ska ha haft opioden Tramadol i blodet, vilket är smärtstillande medicin, skriver Aftonbladet.

I ett mejl riktar Joel Kinnaman skarp kritik mot bilföretaget Chrystler, som sponsrar tävlingen. Han vill nu att de ska upphöra med detta.

– Jag är säker på vi kan enas om att ”människans bästa vän” förtjänar mycket bättre än att bli behandlad som en vara, skriver han till företagets vd Michael Manley, uppger Aftonbladet.

AP Photo/Michael Dinneen

– Jag skriver till er i dag för att be er att ansluta er till den växande lista av företag – senast Coca cola – och varumärken som valt att klippa banden med den här grymma ”sporten”. Allmänheten, inklusive mig, stödjer inte längre företag som associeras med djurplågeri

Förutom Coca-Cola ska även företagsjättar som Jack Daniel’s, Pizza hut och Nestlé avbrutit sitt sponsorskap.

Så här får man ju inte behandla djur! Dela artikeln om du håller med Joel och vill se ett slut på de här hemska tävlingarna.