Jon Henrik Fjällgrens viktiga budskap: ”Jag tycker ni ska…”

Den folkkära artisten Jon Henrik Fjällgren har ett viktigt budskap till svenskarna.

På ett snöigt Skansen har han spelat in en kort film som han vill att alla ska få ta del av.

 

Jon Henrik Fjällgren slog igenom stort i Sverige när han vann ”Talang” och blev en riktig folkfavorit. Sedan dess har han vunnit Let´s Dance deltagit i Melodifestivalen tre gånger och varje gång tagit sig hela vägen till finalen.

I år är det dags igen då är tillbaka på Melodifestival-scenen och framför låten Norrsken som tippas ta hem hela tävlingen.

Vill stärka samernas rättigheter

Vid sidan av sin artistkarriär har Fjällgren även börjat engagera sig i politiken.

– Jag jobbar för Samernas parti bland annat, för att stärka samernas rättigheter. Sen jobbar jag också inom globala målen, som det kallas för. Där vi också jobbar för mänskliga rättigheter, har han berättat tidigare i TV4:s program ”Efter fem”.

En dag att fira

Just idag, den 6 februari, är ingen vanlig dag för Jon Henrik Fjällgren och samerna. I dag är nämligen samernas nationaldag och det vill artisten uppmärksamma. Just därför har han spelat in en hälsning från ett vintrigt Skansen som han vill att svenskarna ska få ta del av.

– Buaregh, buaregh, Hejsan! I morgon ska vi uppmärksamma samernas nationaldag här på Skansen. Då händer det mycket här på Skansen. Så jag tycker ni ska vara med, säger han och ler.

Uppmärksamma följare undrar om Jon Henrik kommer dyka upp på Skansen under dagen.

”Tyvärr är han inte på plats i morgon. Han förbereder sig för Mello”, hälsar Skansen.

Men istället kan vi njuta av detta klipp då Fjällgren gästade Allsång på Skansen och bjöd på en otroligt vacker jojk som får Skansen-publiken att jubla.

Vi önskar dig lycka till i Melodifestivalen och givetvis vill vi också fira samernas nationaldag.

Dela vidare om du också vill uppmärksamma denna dag.