Julas generösa rekordbonus till sina anställda: Får dela på 48 miljoner kronor – mitt i pandemin

Medarbetarna på Jula har all anledning att dra på mungiporna.

Detaljhandelskedjan gör sitt starkaste år någonsin – och delar därför ut en rekordbonus till sina anställda.

− Många ansvarstagande och engagerade medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Många företag har slitit tungt med ekonomin under den pågående coronapandemin. Men samtidigt som världsläget har varit förödande för vissa verksamheter, har andra gått oväntat starkt.

Detaljhandelskedjan Jula kunde exempelvis i januari berätta att de under fjolåret slog omsättningsrekord, med en försäljningsökning på drygt 1,4 miljarder kronor från året dessförinnan.

– Vi har haft en coronaeffekt som gynnat försäljningen under året, sa Julas VD Joachim Frykberg då i ett pressmeddelande.

Ökad försäljning i pandemin

I intervjuer förklarade Joachim Frykberg vidare att en förklaring till den ökade försäljningen var att folk stannat hemma i större utsträckning än normalt under pandemin.

Något som inneburit mer tid och möjligheter att fixa och snickra.

− Vi säljer mycket inom kategorier som elverktyg, handverktyg och maskiner, trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner, el- och belysningstillbehör, arbetskläder och arbetsskor samt produkter för värme och kyla i hemmet, sa Joachim Frykberg förra året till Transportnet.

Jula delar ut rekordbonus

Tack vare det stora rekordåret, väljer nu Jula att belöna sina anställda med en rejäl bonus. Som tack för det starka försäljningsåret får medarbetarna nämligen ett påslag om 6,34 procent av årslönen.

Detta motsvarar nästan en extra månadslön i bonus – ungefär 75 procent av en normal månadslön för att vara exakt.

− Många ansvarstagande och engagerade medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, alltid med kundens bästa i fokus. Därför känns det mycket bra att kunna dela ut denna bonus, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef, i ett pressmeddelande.

svenska kronor
Foto: Shutterstock

Får dela på 48 miljoner kronor

Totalt innebär investeringen att medarbetarna får dela på en bonus om cirka 48 miljoner kronor.

− Att vi under året hanterat många krissituationer och dessutom kunnat lära oss av dessa visar på styrka i våra organisationer. Det känns mycket bra att kunna belöna detta med den här bonusen, säger Karl-Johan Blank. 

Fint gjort av Jula att belöna sina anställda med en rejäl bonus i pandemin. Dela om du tycker fler företag bör göra likadant!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required