Gunhild och Petter Stordalen separerar – här är deras ord

Petter Stordalen och Gunhild Stordalen separerar.
De skriver den norska tidningen VG.
–Det känns konstigt att berätta om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna, säger paret i ett uttalande.

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, och hustrun tillika läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 40, går skilda vägar.

Gunhild och Petter Stordalen separerar

Efter många år tillsammans har de beslutat sig för att separera. I ett uttalande i den norska tidningen VG skriver de om beslutet.

–Det känns konstigt att berätta om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi från mitten av november kommer flytta ifrån varandra, säger paret i ett uttalande publicerat hos VG.

Oslo 20180109. Petter Stordalen sammen med Gunhild Stordalen før NHOs årsmiddag i Oslo spektrum tirsdag kveld. Stordalen var i godt humør og lekte med bl.a. pressen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gunhild och Petter Stordalen har varit gifta i 14 år.

De skriver vidare att diverse jobbprojekt, som de haft på olika håll, gjort att de inte sett varandra så mycket den senaste tiden.

”Fortsätter stötta varandra”

Vidare säger de i uttalandet att de kommer fortsätta vara bästa vänner.

– Gunhild är min livs kärlek och det här förändrar inte mitt engagemang för henne eller i hennes engagemang. Vi kommer fortsätta att stötta varandra i fortsättningen också, säger Petter Stordalen.

Nu önskar vi Petter och Gunhild lycka till med allt!