Kaisa stoppade 3 killar som antastade en ung kvinna. Nu uppmanar hon alla att visa mer civilkurage.

Kaisa Tarkki såg hur 3 ungdomar antastade en ung kvinna på spårvagn, utan att någon reagerade. När hon själv valde att ingripa slutade det med att hon fick ett slag i ansiktet av en av killarna. Nu uppmanar hon alla att visa medmänslighet och civilkurage i ett Facebook-inlägg som nu börjat spridas i hela Sverige.

Händelsen utspelade sig på en spårvagn i Frölunda i Göteborg.
Efter hennes ingripande började killarna kalla henne för slampa, skriver GT.
– Då tog jag tag i tjejen och drog fram henne till föraren som tillkallade vakter, säger Kaisa till tidningen.

Efteråt kom en kvinna fram för att berömma henne för insatsen. Kaisas svar? ”reagera inte bara agera, skulle du vilja att det hände dig eller din dotter”, skriver hon i inlägget.

Kaisa har nu polisanmält händelsen och killarna kunde gripas kort efter händelsen.
– Jag började blöda av smällen men jag kände inget direkt efteråt på grund av allt adrenalin. Jag har fortfarande ont och sjukvårdsupplysningen har sagt att jag måste gå och röntga mig om det fortsätter att göra ont, säger Kaisa.

Att ingen annan reagerade är chockerande, menar hon.
– Det höll på en stund och tjejen bad flera gånger killarna att sluta. Jag satt längre bak i vagnen och förstod först inte vad som hände. De som satt bredvid valde i stället att titta ut genom rutan. Jag tycker inte det är okej. Jag vill inte leva i ett samhälle där folk inte reagerar över sådant här, säger Kaisa Tarkki till GT.

Här kan du läsa hela Kaisas inlägg:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

En ung flicka blev antastad på spårvagnen idag av 3 killar och ingen förutom jag agerade. Gick fram till dem och bad dem…

Posted by Kaisa Tarkki on Thursday, October 8, 2015

Människor som Kaisa förtjänar att uppmärksammas, om fler vore som hon skulle den här världen vara en lite bättre plats att leva på.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.