Kalle Moraeus hyllning: Tilde de Paula är bästa TV-programledaren i Sverige just nu

Kalle Moraeus hyllning: Tilde de Paula är bästa TV-programledaren i Sverige just nu

.

Kalle Moraeus hade flera av SVT:s tyngsta tv-uppdrag i årtal.
Nu pekar han ut en TV4-profil som Sveriges bästa programledare.
– Tilde de Paula är väldigt sympatisk, bra och närvarande, säger Moraeus till Newsner. 

Han ledde ett av Sveriges största underhållningsprogram i flera år – och var SVT:s julvärd på julafton år 2011.

Men Kalle Moraeus, 56, fick till slut lämna plats i SVT:s ”Så ska det låta” när artistkollegan Sarah Dawn Finer tog över långköraren i fjol. Numera framträder den folkkära spelemannen i stället som gäst i olika tv-sammanhang, och det trivs han med.

I höst är han aktuell med musikshowen ”Thank you for the music” – en hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Turnén drar i gång 25 oktober i Halmstad.

– Det här är ett program och en konsert som prickar mitt i prick på svenska folksjälen på något vis. Björn och Bennys musik speglar vi och med tanke på vilka de är och vad deras musik betytt för oss svenskar så är det nästan lite öppet mål, säger Kalle Moraeus till Newsner.

Foto: Peter Knutson

Kalle Moraeus: Hon är bäst i tv just nu

Samtidigt har han förstås ögonen på sina tidigare kollegor.

Vem tycker du är bästa programledaren i Sverige i dag?

– Oj, vilken svår fråga. Jag har ingen aning…, säger Kalle Moraeus och tänker efter några sekunder innan han svarar:

– Jag gillar Tilde. Hon är väldigt sympatisk, bra och närvarande. Sverige har väldigt bra tv-folk överhuvudtaget, säger Kalle Moraeus.

Det kanske inte är en slump att han hyllar TV4:s prisade programledare. I somras var Moraeus själv gäst i Tildes program ”Efter fem”.

Och nu väljer Moraeus alltså att hylla tv-stjärnan.

LÄS MER: Kalle Moraeus stora framtidsplan: ”Nästan lite svårt att fatta”

STOCKHOLM 20150603
Musikern och programledaren Kalle Moraeus är en av årets sommarvärdar i Sveriges Radio.
Foto Henrik Montgomery / TT kod 10060

Moraeus om planerna att återvända till tv

– Hon har en sådan närvaro. När hon tittar en i ögonen och frågar, så känner man att det är genomtänkt. Hon känns jävligt bra, är avslappnad och skön. Hon kan vara allvarlig och seriös, men också spricka upp i sitt stora leende och underhålla. Det finns många andra också som är bra, säger Kalle Moraeus till Newsner.

Själv fick han lämna ifrån sig sina programledaruppdrag på SVT. Efter flera år och säsonger av egna musikprogrammet ”Moraeus med mera” samt underhållningslångköraren ”Så ska det låta” står han nu på egna ben i sin musikkarriär.

På frågan om han funderar på att återvända till tv svarar han:

– Ingen aning. Jag har fått lite förfrågningar, några har jag tackat nej till, några har inte blivit av. Tv står inför en enorm förändring nu med allt det här med play och ondemand… Än så länge är tv linjär utsändning, men det här med att titta tillsammans är på väg bort med stormsteg. Jag är inte intresserad av tv på det viset eller att bli känd eller så. Jag är en akademiker i grunden som spelar musik. Egentligen har jag aldrig kämpat för vara med i tv. Förutom då jag fick vara reporter på Vasaloppet. Det var var mitt högsta tv-begär, jag älskar längdskidåkning.

Här kan man se intervjun från i somras med Kalle och Tilde:

[arve url=”https://tv4play.se/program/efter-fem/12490419″ /]

Håller du med Kalle om att Tilde de Paula är bästa programledaren i Sverige? Vem tycker du om i rutan? Skriv gärna en kommentar och dela med dig!

TV: 10 mest sedda TV-programmen förra året